Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Finländare vill sänka Milan på San Siro

Celtics finska forward Teemu Pukki värvades från tyska Schalke 04 i somras och hoppas nu på mer speltid i Champions League jämfört med ifjol.

– Det är stort för mig att få spela i Champions League. Förra året spelade jag också i turneringen med Schalke men inte som startspelare. Jag hoppas på fler matcher i Champions League nu, säger den forne HJK-spelaren enligt BBC.

Celtic ställs mot AC Milan, Barcelona och Ajax i gruppspelet.

– Jag har bara varit här i två dagar och känner ingen, men jag tycker att vi har en bra trupp och vi har bra chans. Det är ingen lätt grupp men vi tror på oss själva och siktar på att gå vidare.

Manager Neil Lennon värvade Pukki under den sista transferdagen som ersättare till Gary Hooper som lämnade för Norwich under sommaren.

– Jag hoppas kunna göra många mål. Jag såg inte Gary Hooper spela så mycket men jag har hört att han gjorde många mål. Men vi har många andra forwards som kan göra mål så det är inte enbart mitt jobb.

Celtic inleder borta mot AC Milan på onsdag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar