Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 2 apr, 2013

Får inte göra samma misstag som mot Milan

Den spanska forwarden David Villa var skadad och missade det första mötet med AC Milan i Milano i åttondelsfinalen, men när Barcelona vände på steken på hemmaplan var det just Villa som satte det så viktiga 3-0-målet. 

Spanjoren har hittat tillbaka till formen efter en ganska misslyckad säsong och hoppas nu att laget kan undvika samma misstag mot Paris Saint-Germain i den första kvartsfinalen ikväll.

– Man lär sig både av förluster och vinster. Mot Milan led vi enormt mycket men kunde vända det hela. Ikväll står vi inför ytterligare en svår match och vi måste vara fokuserade för att se till så att vi inte gör samma misstag som mot Milan, säger Villa. 

– Mot Milan påmindes vi om hur extremt viktigt det är att göra mål i den första matchen. Det hoppas vi att vi gör ikväll även om det är vi som har hemmaplan i returen igen. Det är viktigt att vara 100 procent i 180 minuter.

Ikväll är det tänkt att Tito Vilanova ska göra sin första match på bänken efter canceroperationen i december.

– Självklart är vi glada över att ha Tito Vilanova tillbaka. Det är alltid skönt att ha chefen med. Vi är också glada över att ha Eric Abidal tillbaka. Han är en förebild för oss med tanke på hur han har handskats med det han gått igenom.

Men att Barcelona skulle vara favoriter mot PSG vill inte Villa hålla med om. 

– Det sägs att vi är favoriter, en det är svårt att verkligen veta vem som är favorit i den här turneringen. Det får vi veta efter matchen. Det kommer att bli en fantastisk match ikväll mellan två fantastiska lag – låt oss njuta av det.

Xavi och Jordi Alba är tillbaka i laget medan Carles Puyol och Adriano missar matchen i Paris.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar