Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 8 mar, 2012

Fantastiskt att göra fem mål

Superlativen haglade över Lionel Messi efter gårdagens uppvisning mot Bayer Leverkusen i den andra åttondelsfinalen i Champions League. 

Argentinaren gjorde hela fem mål – nytt rekord i Champions League – och hyllades av såväl sin egen tränare som motståndarnas Robin Dutt. Tysken kallade Messi ”från en annan galax” medan Guardiola bara var genuint tacksam. 

– Jag har haft turen att ha Messi i laget och allt jag kan göra är att försöka att skapa förutsättningarna som får ut det bästa av honom, sa Guardiola efter 7-1-segern.

– Man kommer aldrig att få se en spelare som honom igen. Folk sa att Di Stefano, Maradona och Cruyff var bäst när de spelare och nu är det samma sak med Messi. Han står högst upp på tronen och det är bara upp till honom hur länge han vill stanna där. 

Messi själv var som vanligt blygt reserverad.

– Jag är glad över att ha gjort fem mål, jag kan inte komma ihåg när det hände senast. Men det viktigaste ikväll var att vi vann och gick vidare till kvartsfinal. Nu kommer det att bli väldig svårt vilka vi än möter. Det är bara bra lag kvar i turneringen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar