Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 apr, 2012

En fantastisk match i Europa

Atletic Bilbao såg länge ut att gå mot ytterligare en imponerande seger igår när Aurtenexte tryckte in 1-0 till gästerna från nära håll. Men på Estádio José Alvalade är Sporting Lissabon otroligt svårslagna och det skulle visa sig igen. 

Emiliano Insúa kvitteade med en oväntad nick med en kvart kvar att spela innan Diego Capel, med ett förflutet i Sevilla, sköt 2-1 med vänsterfoten fyra minuter senare. 

– Det här var en fantastisk match i Europa – fansen, stadion och matchen och det fanns inga kontroversiella incidenter att tala om efter matchen. Fotbollskvaliteten var fantastisk. Jag känner mig lycklig som fick avgöra men det handlade om en laginsats – vi stod för en fantastisk insats mot en mycket bra motståndare, sa Capel efter matchen.

– Det hade varit orättvist om vi hade förlorat matchen. Vi hade en bra attityd, vi försvarade oss bra och skapade många målchanser. Nu har vi med oss ett bra resultat. 

Athletic har tagit hela fotbollseuropa med storm den här säsongen och har fortfarande chansen att avgöra hemma på San Mamés om en vecka. 

– Det var en tuff motståndare. De gav oss väldigt lite utrymme från start och såg till att vi inte kunde hitta in mellan deras mittfältare och försvarare. Det var ingen lätt match men vi fick ändå med oss ett ganska bra resultat, sa Fernando Llorente efter matchen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar