Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 nov, 2010

En av de tuffaste grupperna

Liverpool klarade 0-0 mot Napoli i Neapel för två veckor sedan och hoppas nu att en seger på Anfield ikväll kan ta laget närmare en plats i 16-delsfinalen.

– Om vi kan ta fyra poäng till så tror jag att vi mer eller mindre är klara för avancemang. Vi har en av de tuffaste grupperna med Napoli, Steaua och Utrecht men vi har gjort vad som behövdes, säger manager Roy Hodgson inför matchen.

– Vi kommer att ställa ett starkt lag på banan på torsdag, vi kommer inte att vila speciellt många.

Liverpool saknar Joe Cole, Dirk Kuyt, Daniel Agger och Sotorios Kyrgiakos. Ryan Babel och Glen Johnson är dock tillbaka i spel.

Napoli hgar kryssat samtliga matcher så här långt och ligger med det på en andraplats i gruppen. En seger på Anfield skulle innebära att italienarna går förbi Liverpool i gruppen.

– Det ska bli fantastiskt att spela på en så viktig arena, mot ett lag med en härlig historia. Det kommer att bli fascinerande och jag är övertygad om att många napolitanare, som lever i England, kommer att följa oss på Anfield. Jag förväntar mig en fantastisk kväll, säger Napolis president, Aurelio De Laurentiis, till klubbens hemsida.

– Självklart är det här en av de mest spännande och viktiga matcherna i Napolis moderna historia. Jag vill se ett mycket, mycket starkt lag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar