Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 sep, 2012

Dortmund kan vinna Champions League

Experterna talar om Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern München och Manchester United. Jörgen Klinsmann tror att Manchester City och Borussia Dortmund kan bli rejäla överraskningar i årets Champions League. 

– De engelska mästarna Manchester City och Bundesliga-mästarna Borussia Dortmund är lag man ska hålla ögonen på. De kan överraska och ta hem Champions League, säger Klinsmann till Spox. 

– Exempelvis tycker jag att City är ett bättre lag än Chelsea. När det gäller Dortmund så måste de inse att Champions League är en annan sak än Bundesliga. Det är bara sex gruppspelsmatcher och det är annorlunda när du måste jaga från början. Dortmund är i en så spektakulär grupp att allt kan hända. 

Både Manchester City och Borussia Dortmund ramlade ur turneringen redan i gruppspelet ifjol. 

– Det viktigaste med Champions League är att du hittar toppformen vid precis rätt ögonblick. Det är omöjligt för alla lag att toppa formen hela säsongen. Det viktigaste är att se till att dina dåliga insatser inte sker i viktiga Champions League-matcher.

Manchester City inleder Champions League borta mot Real Madrid imorgon medan Borussia Dortmund tar emot Ajax. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar