Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 10 mar, 2011

Domaren följde bara reglerna

Barcelonas mittfältare Xavi känner ingen vidare sympati för Robin van Persie. Holländaren visades av Camp Nous gräsmatta i tisdags efter två gula kort – det första efter att ha slagit Dani Alves i ansiktet och det andra för att ha sparkat bort bollen efter en offside-avblåsning.

– Van Persie hade redan tappat allt i den första halvleken när vi först inte sparkade ut bollen och sedan gjorde det. Allt hettade till och i den andra halvleken följde domaren bara reglerna, förklarar Xavi till spansk press.

– Om domaren blåser i visselpipan och du skjuter efteråt, då är det kort. Han hade redan ett gult kort och fick därför lämna planen.

Robin van Persie var helt oförstående till det andra gula kortet och hävdade att han inte hörde signalen i ljudet från 95 000 åskådare på Camp Nous äktare.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar