Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 feb, 2012

Det blir en riktigt utmaning

Säsongen 1995/96 var senast Manchester United spelade i en europeisk turnering som inte var Champions League. Ikväll är det dags igen när Ajax står för motståndet i 16-delsfinalen i Europa League. 

– Det finns många lag med kvalitet i den här turneringen så det kommer att bli en riktig utmaning, säger Wayne Rooney inför mötet i Amsterdam enligt Uefa.com. 

Efter att ha slagits ut ut Champions League av schweiziska Basel har Manchester United nu chansen att som tredje klubb, efter Juventus och Real Madrid, vinna sin tredje europeiska titel (United har redan vunnit Champions League och det som tidigare hette Cupvinnarcupen). 

– Vi vill till finalen och vi vill vinna den, vare sig motståndet är från Manchester, Italien, Spanien eller Holland. Det skulle vara underbart att få vara det första Manchester-laget att vinna den titeln, det är vårt mål.

United kommer till spel utan Patrice Evra som vilas och Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Dimitar Berbatov, Anders Lindegaard, Darren Fletcher, Anderson och Michael Owen som alla är skadade. 

– Vi har många unga spelare som inte har så mycket erfarenhet från Europa. Att få spela en europeisk turnering borde vara nog motivation för dem. Finalen spelas i Rumänien och de vill vara där. Jag vill också vara där liksom våra supportrar.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar