Det blir en riktigt utmaning

Säsongen 1995/96 var senast Manchester United spelade i en europeisk turnering som inte var Champions League. Ikväll är det dags igen när Ajax står för motståndet i 16-delsfinalen i Europa League. 

– Det finns många lag med kvalitet i den här turneringen så det kommer att bli en riktig utmaning, säger Wayne Rooney inför mötet i Amsterdam enligt Uefa.com. 

Efter att ha slagits ut ut Champions League av schweiziska Basel har Manchester United nu chansen att som tredje klubb, efter Juventus och Real Madrid, vinna sin tredje europeiska titel (United har redan vunnit Champions League och det som tidigare hette Cupvinnarcupen). 

– Vi vill till finalen och vi vill vinna den, vare sig motståndet är från Manchester, Italien, Spanien eller Holland. Det skulle vara underbart att få vara det första Manchester-laget att vinna den titeln, det är vårt mål.

United kommer till spel utan Patrice Evra som vilas och Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Dimitar Berbatov, Anders Lindegaard, Darren Fletcher, Anderson och Michael Owen som alla är skadade. 

– Vi har många unga spelare som inte har så mycket erfarenhet från Europa. Att få spela en europeisk turnering borde vara nog motivation för dem. Finalen spelas i Rumänien och de vill vara där. Jag vill också vara där liksom våra supportrar.