Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 feb, 2013

Det är i den här matchen vi lägger grunden

AC Milan har den tuffa uppgiften att försöka ta sig vidare från åttondelsfinalen mot Barcelona. Italienarna inleder på hemmaplan ikväll och Massimiliano Allegri hoppas på en bra insats som ger den chansen att skrälla i returen. 

– Vi har gjort en hel del bra insatser mot Barcelona de senaste två åren. Det är världens bästa lag vi möter och vi måste försöka att lägga grunden för vårt avancemang i den här matchen, säger Allegri. 

– Vi måste se till att vi begränsar deras tid med bollen för deras styrka ligger i offensiven. Vi måste spela med tron om att vi kan ta oss vidare. 

Men Allegri kan tvingas klara sig utan Stephan El Shaarawy som störs av ett svullet knä. Mathieu Flamini och Antonio Nocerino missar definitivt matchen på grund av skador medan Giampaolo Pazzini är tillbaka efter sin skada.

Allegri har redan bekräfat att det blir Ignazio Abate, Cristián Zapata, Philippe Mexès och Kévin Constant som bildar backlinje mot Lionel Messi & Co.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar