Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 mar, 2012

Den här matchen kommer väldigt lägligt

Lyon är inne i en mycket tuff period hemma i Frankrike. Laget har inte vunnit i ligan sedan i januari och sladdar nu på sjunde plats i tabellen efter den senaste förlusten mot Nancy på bortaplan. 

Men i Champions League ser det desto muntrare ut. Där har laget skaffat sig ett bra utgångsläge – 1-0 – inför returen mot cypriotiska APOEL. 

– Den här matchen kommer väldigt lägligt med tanke på våra insatser i Ligue1. Det här är en annan turnering och förhoppningsvis kan vi göra vad som krävs för att ta oss vidare, säger Kim Källström till Uefa.com.

– Det är första gången som Lyon spelar på Cypern och vi vill lämna med en biljett till kvartsfinalerna. Det här kommer att bli en helt annan match än den första. Vi har fördel men vi måste hålla oss samlade och säkerställa att vi är effektiva när vi går till anfall.

Atmosfären på GSP-stadion i Nicosia brukar vara lika fantastisk som skrämmande för motståndarna. Men Källström tror inte att laget kommer att påverkas av det, trots att storklubbar som Zenit St Petersburg och FC Porto åkt på nitar där den här säsongen.

– Jag vet vad som väntar i Nicosia, men jag tror inte att vi kommer att påverkas av det. Vi har erfarna spelare som vet hur man ska handskas med sådana situationer. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar