Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 nov, 2012

City är inte redo att vinna Champions League

Machester City har satsat miljarder för att bli ett slagkraftigt lag i europaspelet. Men sanningen är att de bara är en match från att rycka ut redan i årets gruppspel i Champions League.

När laget i veckan möter Ajax är det med förutsättningen att man endast lyckats ta en poäng på de tre inledande matcherna i höst, och det krävs något av ett mirakel för att britterna ska kunna avancera.

– Jag tror inte vi är redo att vinna Champions League. Säger vi det är vi inte uppriktiga mot oss själva, säger Roberto Mancini enligt Setanta Sport.

– Chelsea har försökt i över 10 år och när de äntligen vann så kanske inte de förtjänade att göra det. Trots att de kanske varit europas bästa lag tidigare säsonger då de inte vunnit.

Trots att läget ser mörkt ut vägra dock den förre Lazio-stjärnan utesluta att man kan gå vidare.

– Vinner vi de nästa tre matcherna kan allt hända. Men vi har inte varit på topp tidigare och missat många chanser, och gör man det i Champions League är man illa ute.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1690 Artiklar