Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 apr, 2018

Champions League-semifinalerna lottade

Semifinalerna i Champions League har lottats! Liverpool kommer att möta Roma, och Bayern München ställs emot Real Madrid.

Tidigare idag lottades semifinalerna i Europa League, och då blev det klart att Atlético Madrid kommer att ställas mot Arsenal i ett riktigt tungviktsmöte. I den andra semifinalen spelar Marseille mot Salzburg.

Champions League lottat

I Champions League står det klart att Liverpool möter Roma, medan Bayern München ställs emot Real Madrid.

Bayern München får alltså chans att ta revansch på Real Madrid, sedan förra årets kvartsfinal då Real Madrid tog sig vidare efter förlängning. Första matchen spelas på Allianz Arena i München, och returen på Santiago Bernabéu i Madrid.

Samtidigt kommer Liverpool att spela mot Roma, och Liverpool har chansen att nå sin första Champions League-final sedan 2007.

Roma har endast spelat final i Champions League/Europacupen vid ett tillfälle, säsongen 1983-84. Då förlorade man mot just Liverpool på straffar.

Den första matchen mellan Roma och Liverpool kommer att spelas på Anfield, och returen spelas på Stadio Olimpico.

Vi har en del laddade och spännande matcher att se fram emot med andra ord, och många lär sitta bänkade i TV-soffan för att se Champions League.

De första mötena kommer att spelas 24:e och 25:e april, returen en vecka senare. Champions League-finalen spelas i Kiev den 26:e maj.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2494 Artiklar