Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 5 dec, 2011

Champions League är där vi ska vara

David Silva menar att den här Champions League-säsongen kommer väldigt lägligt för Manchester City. Klubbens manager Roberto Mancini har förbättrat speltekniken och City är mer tränade jämfört med säsongerna innan.

– Champions League är exakt vart vi behöver vara och är redo för just nu, säger David Silva till UEFA.com.

För 25-åringen har säsongen varit en vändningspunkt. Efter att man vunnit FA-cupen och kom på tredje plats i Premier League har City haft en bra start.

– Det har varit en viktig säsong för oss. Vi vann vår första titel på 35 år och kvalificerade för Champions League där vi får spela mot Europas bästa klubbar, fortsätter Silva.

Silva har fått anpassa sin spelteknik sedan han flyttade till den engelska klubben och är numera känd som en av de bästa anfallande mittfältarna i Europa. Spelaren menar att en anpassning till de olika ligornas spel är ett måste för att lyckas.

– Jag börjar komma in i det. När man fått möjligheten att spela i olika ligor, ser man också till att anpassa sig. Man plockar dessutom på sig det bästa från olika världar. För min del har jag anpassat mig efter snabbheten i den engelska ligan och kombinerat det med mina spanska instinkter.

– Vi måste fortsätta med att utvecklas som lag och ha som mål att vinna ligan. Det är inte något som är omöjligt, säger Silva.

Förlorar City matchen mot Bayern München på onsdag, är det slutspelat i Champions League för den här säsongen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar