Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 maj, 2016

Bayern München mot Atlético Madrid: Kan Bayern München vända sitt underläge?

Tyskarna måste vända underläge

Det är Atlético Madrid, som för tillfället ligger tvåa i La Liga, som har övertaget efter det första mötet.

När Bayern München gästade den spanska huvudstaden förra veckan fick vi se ett hårt jobbande Atlético Madrid som lyckades mala ner Bayern München. Slutresultatet skrevs till 1-0, och det är givetvis ett resultat som spanjorerna är väldigt nöjda att ta med sig till Tyskland.

Det är också ett resultat som säger mycket om detta Atlético Madrid. Diego Simeones mannar har bara släppt in osannolika 16 mål på 36 spelade matcher i säsongens La Liga-spel. Det kom därför inte som någon chock att man lyckades nolla även stora mäktiga Bayern München.

Drömmål av Saúl Ñíguez

Matchens enda mål var ett mål utöver det vanliga, och gjordes helt på egen hand av Atléticos Saúl Ñíguez. Efter bara tio spelade minuter gav han sig iväg på en fantastisk slalomtur genom det tyska försvaret.

När han väl kom in i straffområdet böjde han in ett elegant avslut, helt otagbart vid Manuel Neuers högra stolpe. Avslutet gick runt Alabas utsträckta ben och studsade in i nät via stolpen. Jublet bland hemmasupportrarna visste inga gränser.

Dubbla ramträffar

I den andra halvleken fick vi inte se några mål, men det var ytterst nära vid två tillfällen, när de båda målramarna träffades en gång vardera.

För gästerna var det David Alaba som prickade virket. Detta efter att han fått iväg en riktig smällkaramell från långt utanför straffområdet. Jan Oblak i Atlético Madrids mål nådde inte bollen som dundrade i ribban. David Alaba gick miste om ett drömmål och Bayern München gick miste om en viktig kvittering.

För Atlético var det Fernando Torres som var nära att hitta rätt. I en fantastisk kontring lyckades Torres skapa sig ett riktigt drömläge i tyskarnas straffområde. Han tvingades dock se sitt skott träffa Neuers stolpe och studsa ut.

Ett 2-0-mål där hade verkligen kunnat skjuta hem dubbelmötet till Atlético Madrid. Det hade också varit det perfekta läget för Torres att visa världen vad han fortfarande är kapabel till.  

Att resultatet skrevs till 1-0 för hemmalaget var dock rättvist, och alla som tog sig tid att se mötet fick bra valuta för sin spenderade tid!

När spelas matchen mellan Bayern München och Atlético Madrid?

Matchen i Champions League mellan Bayern München och Atlético Madrid spelas klockan 20:45 tisdagen den 3 maj.

Dubbelmötet är i hög grad levande inför returmötet i München. Vi har sett Bayern München vända underläge på sin hemmaplan så många gånger förr, och man har goda möjligheter att göra det även på tisdagskvällen.

Det är dock värt att hålla i minnet att Atlético Madrid har en av världens vassaste defensiv, där samtliga elva spelare krigar hårt i det defensiva spelet.

Skulle Atlético dessutom få in ett bortamål i München, skulle detta kunna bli ovärderligt för spanjorerna. Bayern München behöver då göra minst tre mål på Atlético Madrid, och det är en uppgift som kan visa sig vara för svår även för dem.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar