Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

€30 miljoner på spel

Ikväll drar den sista kvalrundan till säsongens upplaga av Champions League igång. Tjugo lag ska över 180 minuters spel bli tio, och de tio klubbarna som lyckas kan räkna hem en stor summa pengar som kan användas för den fortsatta driften av klubben.

Milan är ett av dessa lag, och ikväll ställs de mot ett PSV Eindhoven som tränas av den gamle storspelaren Phillip Cocu. För den italienska klubbens del står €30 miljoner på spel, pengar som är av absolut högsta betydelse för detta Milan som tappat i ekonomisk slagstyrka de senaste åren. Milan har en satsning på gång. Vid kvalificering till Champions Leagues gruppspel kommer klubben säkerligen att värva in Keisuke Honda redan nu i sommar, och säkert ytterligare någon spelare. Man kan också fortsätta på den inslagna vägen, att satsa på ungdomar som Stephan El Shaarawy och Mario Balotelli utan att, av ekonomiska skäl, behöva släppa iväg dem när de stora anbuden trillar in från pengatäta shejker. Skulle Milan förlora detta kval mot PSV spricker hela budgeten, och i och med det även satsningen.

De rödsvarta kommer till spel med ett i det närmaste ordinarie lag. Den enda spelaren som har en chans på startelvan men som inte kan medverka ikväll är Mattia De Sciglio som fortfarande inte är i full form efter en tids skadeperiod. I övrigt saknas även Robinho, Bakaye Traore, Luca Antonini och Gabriel.

Även PSV kommer med ett lag som till största del är ordinarie. Den enda spelaren som saknas är supertalangen Zakaria Bakkali. Svenskarna Ola Toivonen och Oskar Hiljemark förväntas starta på bänken, enligt La Gazzetta dello Sport.

Troliga startelvor:

PSV: Zoet; Willems, Rekik, Bruma, Brenet; Maher, Schaars, Wijnaldum; Depay, Matavz, Jozefzoon

Milan: Abbiati; Emanuelson, Mexes, Zapata, Abate; Muntari, De Jong, Montolivo; El Shaarawy, Balotelli, Boateng

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar