Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 19 jan, 2018

Uppgifter: Alexander Isak startar för Dortmund ikväll

Alexander Isak gjorde sin första Bundesligastart någonsin i helgen. Ikväll väntas han göra sin andra.

Borussia Dortmunds anfallsstjärna Pierre-Emerick Aubameyang ryktas alltjämt bort från klubben, och för en vecka sedan stängde Dortmund av honom av disciplinära skäl.

Aubameyangs frånvaro innebar att den svenske talangen Alexander Isak fick chansen från start i helgen, Isaks första Bundesligastart någonsin. Isak gjorde det bra, och var bara en stolpträff ifrån att avgöra matchen för Dortmund.

Fick beröm efter startdebuten

Efter matchen berömdes Isak av såväl Dortmunds tränare som av tyska tidningar. Och med tanke på att Pierre-Emerick Aubameyang fortfarande är utanför laget i Dortmund, är det rimligt att tro att Alexander Isak kommer att få starta ikväll igen, när Dortmund tar sig an Hertha Berlin.
– I måndags hade vi ett bra samtal, sa Dortmunds tränare Peter Stöger på en presskonferens inför matchen. Alex har tränat bra, och om inget ändrar sig, vilket jag utgår ifrån, är han aktuell för matchen.

Peter Stöger fortsätter med att säga att han inte tagit något beslut kring om det blir Alexander Isak på topp, eller om han formulerar laget på något annorlunda sätt.
– Han har gjort det bra, men jag vill inte binda mig till något, säger Stöger om Isak. Att spela är ännu viktigare för en ung spelare, men principen att de bästa ska spela är viktigare, speciellt i en klubb som Borussia Dortmund. De unga spelarna måste visa vad de kan. Alex har hanterat situationen väldigt bra hittills.

Den tyska tidningen Ruhr Nachrichten, som har god insyn i Dortmund, har med Alexander Isak i sin förväntade laguppställning.

Samtidigt skriver tidningen att det bara är en tidsfråga innan Pierre-Emerick Aubameyang skrivit på för Arsenal, i en övergång som väntas kosta Arsenal närmare 600 miljoner kronor.

Matchen mellan Hertha Berlin och Borussia Dortmund har avspark klockan 20:30 på Olympiastadion.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar