Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 25 maj, 2021

Robin Quaison har ett beslut att fatta

Mainz – Hertha Berlin, 3/5: Speltips & stream

Precis som anfallskollegan Alexander Isak, i det svenska landslaget, är det ett flertal klubbar ute i Europa som har visat intresse för Robin Quaisons tjänster.

Mer om Alexander Isaks situation finns i en egen artikel: Alexander Isak manar Real Sociedad fansen till lugn

Den 30 juni 2021 löper Robin Quaisons kontrakt ut med Bundesliga laget FSV Mainz 05. Detta sker mitt i EM-slutspelet. Vid den tidpunkten har åttondelsfinalerna spelats klart.

Enligt den tyska tidningen Allgemeine Zeitung ska Robin Quaison, som har spelat 123 ligamatcher för Mainz och nätat 31 gånger, vara öppen för att stanna kvar. Grejen är dock att han har tackat NEJ till det första utkastet som klubben presenterade för en fortsättning.

Om detta beror på att avtalsförslaget var uselt, eller om andra klubbar ute i Europa är intresserade, är ännu oklart.

Stort europeiskt intresse för Robin Quaison

Ett par turkiska klubbar har länge velat knyta till sig den snabba anfallaren. Allt eftersom har han hamnat på flera önskelistor hos allt större klubbar.

Engelska Premier League laget Burnley, som avslutade säsongen precis ovanför nedflyttningszonen, gjorde minst mål efter Sheffield United och Fulham, som åkte ur. Managern Sean Dyche har hyllat Robin Quaison och sett en stor nytta med honom på topp. Även Newcastle har visat intresse.

I Italien har Torino varit intresserade av svensken. Efter att ha nätat i 2-1 vinsten i april månad mot de 9-faldiga Bundesliga mästarna Bayern München kom ett intresse även från AS Roma. Men i maj månad så annonserade AS Roma att de byter manager till legendaren Jose Mourinho.

Det återstår att se om Robin Quaison ingår i Jose Mourinhos planer.

Robin Quaisons karriär hittills:

Säsong

Ankomst

Avgång

2017-2021 Mainz 05 ?
2014-2017 Palermo Mainz 05
2011-2014 AIK A-lag Palermo
2000-2011 AIK Ungdom AIK A-lag

27-åringen har valt att lägga fokus på förberedelsen inför Europa Mästerskapet där Sverige möter Spanien i första gruppspelsmatchen, den 14 juni 2021.

Fram till dess är det två träningsmatcher, mot Finland och Armenien, som ska betas av.

I det svenska landslaget har det blivit 8 mål på 24 landskamper.

Huruvida Robin Quaison tar ett beslut kring sin framtid inom klubblagsfotbollen innan, under eller efter EM återstår att se.

För att se samtliga EM odds har vi skapat en guide här: EM 2021 odds

Andra nyheter

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar