Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 28 feb, 2014

Lewandowski känner sig lurad av Dortmund

Robert Lewandowski har länge ryktats vara på väg till den tyska mästarklubben Bayern München, men det mesta talar nu för att han blir kvar i Borussia Dortmund. Nu går han till ny attack mot sin nuvarande arbetsgivare.

– Det är lite konstigt och inte så tyskt. Vi agerar helt naturligt men det gör inte ledningen i Dortmund, säger Lewandowski till TZ.

Tidigare i juni ska polacken ha erbjudits en löneökning med runt 50 miljoner kronor men tackat nej till erbjudandet i hopp om att få flytta till Bundesligakonkurrenten.

– Jag kommer alltid att ge allt. Men att de håller mig kvar är orättvist, förklarade forwarden till ESPN i juni.

Lewandowski tjänar idag inte mer än 15 miljoner kronor om året eftersom parterna inte lyckats förhandla fram någon förlängning sedan han skrev på sitt första fyraårskontrakt 2010 när han lämnade Lech Poznan.

– Jag vet inte om situationen kommer att påverka mig. Men det finns i mitt undermedvetna och det kommer säkerligen tillfällen då jag kommer att vara på dåligt humör inför matchen.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar