Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 11 maj, 2013

Götze hade gått till City om det handlat om pengar

Mitt i förberedelserna inför Champions League-semifinalen mellan Real Madrid och Borussia Dortmund förkunnade Bayern München att man värvat loss Dortmunds kanske största stjärna, Mario Götze, inför nästa säsong. 

Den tyska mästarklubben hade utnyttjat en utköpsklausul i Götzes kontrakt och mittfältaren kallades omedelbart för svikare och girig av Dortmund-supportrarna. 

– Han flyttar av rent sportsliga skäl. Mario är 20 år och i en åldern får det bara handla om fotbollen, säger hans representant, Volker Struth, till Bild. 

– Om det bara hade handlat om pengar så hade han inte gått till bayern. Då hade han skrivit på för Manchester City eller någon annan engelsk klubb istället. Det var inte svårt för oss att tacka nej till andra erbjudanden. En flytt utomlands var inte rätt val för honom. Dessutom är Bundesliga på god väg att bli den bästa ligan i världen igen.

Struth förstår dock fansens ilska. 

– Jag kan förstå att Dortmunds fans hellre hade sett att han lämnat Bundesliga, men det är bättre för tysk fotboll att han stannar. 

Den 25 maj möter Götze sina blivande lagkamrater i Champions League-finalen i London. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar