Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 apr, 2012

Gomez spanska förfäder vrider sig i graven

Krigstider i München. Attackfotboll har två stolta affischnamn; Bayern München och Real Madrid.

Trycket på plan fick min vattenkokare att koka över. Det var inte en lugn stund i första semimötet mellan två av de tre bästa lagen i världen just nu. Gissa vilket som är det sista… Publikens vrål lyfte mig ur soffan och jag tyckte nästan synd om Niklas Holmgren som verkade få en hjärtattack stup i minuten. Kan inte fotboll vara så här jämt?

Finalen i Champions League kommer spelas på just denna arena, Allianz Arena. Det känns ju betryggande när det går omkring en tomte och snor skor och tröjor från omklädningsrummet. Vem är skyldig? Kan det vara tomten som fick Ronaldo och Real ur balans? Ronaldo fick trots allt spela med sina fjärde hands val till skor. Inte ens jag gillar när det beslutet behöver tas i hallen på väg till jobbet. För kalla? För trashiga? Passar inte till brallan?

Det var jämt, men Bayern öste på och vann rättvist. Ett sent avgörande av Mario Gomez fick Tyskland att skaka av glädje, och Spanien att darra av frustration. Returmötet kommer bli en ren och skär gammal hederlig duell. Bayern behöver försvara sig och Real behöver dra sitt vapen först. Vem blir the good? Vem blir the bad? Och vem blir the ugly? Ikväll ger jag titlarna till the good Gomez, the bad Marcello och the ugly tomten.

Att vilja är ett verb som jag tycker ska karaktärisera varje spelare varje match, men så är tyvärr inte fallet. Ibland har jag svårt att förstå att då fotbollen ska vara ens yrke så kan det ändå ofta se ut som strunt på plan. När det är det enda man gör, då ska man väl ge 100% varje gång? Vi snackar 1-2 matcher i veckan. Ikväll såg vi 22 spelare vilja så otroligt mycket. Alla ville och alla kämpade. Precis så som fotboll ska vara. Trots att jag inte har något av lagen som mina favoriter så var det balsam för min fotbollsnerv.

Jag vågar inte gissa vilka som går vidare till final. Jag tror Real har en fördel som spelar nästa match hemma, men de har mer att jobba för då de ligger under. Bayern kan ha en bra dag, som idag, och då blir det Real som får kasta ut snusen i motvind. Allt hänger på Mourinho och Ronaldo. No pressure.

Ett glas mjölk och jag tackar för mig denna kväll. God natt!

Carro Levy

Följ min blogg här >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar