Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 mar, 2014

Dortmund missnöjda med hemmapubliken

Igår tog sig Borussia Dortmund till kvartsfinal i Champions League efter att ha slagit ut Zenit St. Petersburg med sammanlagt 5-4. Gårdagens hemmamatch på Westfalenstadion förlorades dock med 1-2, och publiken var inte helt nöjd med insatsen.

– Jag gillar inte alls det här. Varje gång vi tappade bollen kunde vi höra hur publiken stönade av missnöje, säger mittfältaren Kevin Grosskreutz som själv är uppvuxen i Borussia Dortmunds klack. Vi behöver inte höra stön, vi behöver stöd. Efteråt kan ni bua, men under matchens gång behöver vi ert stöd.

Lagkaptenen Sebastian Kehl är inne på samma linje:

– Några i laget blir verkligen påverkade av det här. En hemmamatch borde vara något positivt, det ska inte kännas som att vi har begått någon sorts brott.

Även tränaren Jürgen Klopp var missnöjd med publikens uppträdande:

– Vi i Borussia Dortmund borde lära oss att en stor framgång ibland kan gömma sig inuti en 1-2-förlust. Bland de åtta sista (lagen i Champions League) finns Europas allra bästa lag och sen vi. Det här laget har verkligen förtjänat det med tanke på hur de har fortsatt kämpa trots alla motgångar.

På fredag lottas Champions Leagues kvartsfinaler och Borussia Dortmund har oavsett motstånd en tuff uppgift framför sig. Laget saknar troligtvis en hög spelare, däribland Marcel Schmelzer, Neven Subotic, Sven Bender, Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski och den avstängde Robert Lewandowski.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar