Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 okt, 2012

Bundesliga är paradiset

Vid ett tidigare tillfälle förklarade Borussia Dortmunds succétränare Jörgen Klopp att han kunde tänka sig att lämna Tyskland för England någon gång under karriären. 

Han kopplades bland annat ihop med Liverpool under sommaren innan klubben valde Brendan Rodgers istället. Och Klopp är inte lika sugen på Premier League längre. 

– Jag tycker att tyska Bundesliga är paradiset, säger Klopp till Bild. Vi har den bästa och mest attraktiva ligan i hela Europa. Det är en otroligt tät liga med de bästa arenorna, fansen är fantastiska. 

Klopp medger att Premier League absolut konkurrerar med Bundesliga när det gäller arenor och spelkvalitet men drömmen om England finns inte längre där. 

– England kanske är i närheten av Bundesliga. Men att jag fortfarande drömmer om Premier League är inte sant. Det var något jag gjorde när jag började som tränare. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar