Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 3 jul, 2017

Wimbledon startar idag – Svensk på centercourten

Idag drar Wimbledon igång och Andy Murray inleder på centercourten mot Alexander Bublik i en match som han bör vinna alla dagar i veckan. Efter herrarnas singelmatch är det dags för en svenska att äntra scenen. Johanna Larsson ställs mot Petra Kvitova i den första omgången och det väntas bli en tuff match för svenskan.

Johanna Larsson är rankad 53 på världsrankingen och tjeckiskan Kvitova är rankad 12 på världsrankingen. Även om de skiljer sig en hel del i rankingen kan vad som helst hända och det är bara att hålla tummarna för vårt svenskhopp Larsson.

Wimbledon center court

Följ Wimbledon och Larsson via live stream

Wimbledon går att live streama hos Dplay där det krävs ett sportabonnemang för att få tillgång till tävlingen. Wimbledon sänds även på TV och där är det Eurosport som sänder de populäraste matcherna under dagarna. För att se samtliga krävs det alltså att man följer Wimbledon via live stream. En mer ingående guide på hur du går tillväga för att live streama Wimbledon och tennis i världsklass kan du läsa hos oss på sportal.

Det går inte att följa Wimbledon via live stream . Men för en billig peng är det möjligt att se hela tävling med hög kvalitet och duktiga sportkommentatorer. Dessutom slipper man att vara orolig för att man ska råka åka fast eller få skadliga virus i sin dator. Hos Dplay är det väldigt enkelt att live streama Wimbledon och du kan se tennisen på flera olika enheter.

Även om det bara är första omgången idag finns det flera sevärda matcher att följa. Så slå på teven eller kom igång med Wimbledon live streamen så att du inte missar någon sevärd match avgöras i en av de ädlaste tennisturneringarna.

Nadal slänger sig Wimbledon

Sevärda matcher idag från Wimbledon 2017

Som sagt, Andy Murray är alltid en fröjd att se när han spelar. Han inviger Wimbledon på centercourten idag och var en av favoriterna innan det uppdagades att han har en orolig höft. Läs mer om Murrays skada och hur vi tror det kommer påverka honom. Hur det kommer att påverka honom är det bara att vänta och se.

Givetvis är svenskan Johanna Larssons match mot Petra Kvitova en sevärd match för oss svenskar, så se till att inte missa den. Världsfyran Rafael Nadal spelar även han idag. Motståndet står John Millman för och det är klasskillnader spelarna emellan. Förmodligen blir det en enkel första match för Nadal.

Stan Wawrinka som är rankad trea i världen för tillfället spelar även han en match på centercourten idag. Det är Daniil Medvedev från Ryssland som ställer upp på andra sidan nätet. Förväntas precis som i Nadals match att bli en enkel resa för Wawrinka.