Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 aug, 2017

VM-kvalet i basket lottat – Sveriges grupp

Det blev idag klart vilka lag som kommer att spela i VM-kvalet i basket. För Sveriges del så kunde man önskat en bättre lottning.

Gruppen som det svenska landslaget i basket har hamnat i består av tre starka nationer från Östeuropa. Det är Lettland, Ukraina och Turkiet som kommer att finnas med i samma grupp som Sverige.

Vi rekommenderar dig att läsa mer om gruppen, samt det spelschema som just nu finns VM-kval i basket.

svenska landslaget i basket

Alla grupper i kvalet för basket-VM

Nedan följer de grupper som lottas till VM-kvalet i basket. Kolla in grupperna och se vilka förutsättningar de olika landslagen har att ta sig vidare till VM i basket.

Grupp A
1 Montenegro
2 Slovenien
3 Vitryssland
4 Spanien
Grupp B
1 Sverige
2 Turkiet
3 Ukraina
4 Lettland
Grupp C
1 Polen
2 Kosovo
3 Lituaen
4 Ungern
Grupp D
1 Italien
2 Holland
3 Kroatien
4 Rumänien
Grupp E
1 Bosnien
2 Belgien
3 Ryssland
4 Frankrike
Grupp F
1 Bulgarien
2 Tjeckien
3 Island
4 Finland
Grupp G
1 Tyskland
2 Serbien
3 Georgien
4 Österrike
Grupp H
1 Isreal
2 England
3 Grekland
4 Estland

basket vm kina 2019

Se basket på nätet!

För dig som tycker om att följa med inom basketvärlden så rekommenderar vi dig att leta efter live streams. Det finns gott om sändningar på nätet som låter dig streama basket .

En sajt som länge har valt att visa direktsänd basket på nätet är bet365. Där fyller de på med basketmatcher från hela världen. Som spelare inne hos bet365 kan du välja och vraka mellan alla de matcher som erbjuds på nätet.

Det allra bästa med dessa livesändningar är att du hela tiden kan följa den liga som du tycker är bäst. Bet365 kommer nämligen inte bara erbjuda slumpmässigt utvalda matcher. Istället så kommer de att sända samtliga matcher från en rad olika basketligor i världen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar