Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 24 jul, 2017

VM i Simning – Se Sarah Sjöström via live stream

VM i simning är i full gång i Budapest. Sarah Sjöström var snabbt ut och satte ett världsrekord under tävlingens första dag. En otrolig prestation som visa vilken storform hon befinner sig i. Hon är helt överlägsen och frågan är inte hur många medaljer det blir utan hur många guld det blir.

Det första guldet Sarah Sjöström kan få runt sin hals är i 100 meter fjäril. Finalen går redan på måndag 24 juli och går att följa via live stream. Men helt ohotad är hon inte, japanskan Rikako Ikee är närmaste konkurrent och det kommer bli de två som gör upp om guldet.

Sarah Sjöström jublar efter världsrekordet

Se Sarah Sjöström från VM i simning via live stream

Rättigheterna för att sända tävlingen via live stream är det SVT som äger. Det innebär att det är att följa VM i simning via live stream. VM sänds även på TV och även där är det SVT som visar tävlingen. Sarah Sjöström kan därför vänta sig stor publik som följer hennes jakt efter nya guld och världsrekord.

Håller sig Sjöström pigg och fräsch i kroppen genom hela tävlingen är det inte helt orimligt att hon lyckas ta fyra guld. Framförallt med den inledningen hon haft i Budapest med redan ett världsrekord. Det är något man absolut inte vill missa och med tanke på att det är att se VM i simning i Budapest via live stream är det inte så mycket att fundera över.

Schemat för Sarah Sjöström under veckan

Det är ingen hemlighet att Sarah Sjöström är tävlingens huvudnummer, framförallt för oss svenskar. En så dominant atlet har vi i svensk idrott sällan skådat och varje tävling hon deltar i är alltid spännande att följa. VM i Budapest är inget undantag och här nedan kommer alla finaler Sarah Sjöström kan delta i under veckan.

Final 100 meter frisim

Finalen går på fredag 28 juli och går att följa både på TV och via live stream. Inga tvivel om vem som är storfavorit i denna disciplin. Hon kommer från ett världsrekord tidigare under VM i Budapest på längden och är egentligen ohotad etta. Vi förväntar oss ett guld.

Final 50 meter fjäril

Finalen simmas på lördag den 29 juli i Budapest. Detta är en distans som Sarah Sjöström bör relativt enkelt simma hem. Ett guld är även här att räkna med. Sarah Sjöström är främst känd för sitt fjärilssim och det är egentligen ingen som hotar hennes årsbästa så pass att guldet är i fara.

Final 50 meter frisim

Sista tävlingen för Sarah Sjöström i årets upplaga av VM. Finalen i 50 meter frisim går på söndag den 30 juli. Med några lopp i kroppen kanske det blir för tufft om vi enbart förväntar oss ett guld. Eller så är Sarah så överlägsen just nu att ingen kan hänga med i hennes tempo. Det är små marginaler det handlar om och förhoppningsvis håller hon formen genom hela veckan.

Sarah Sjöström efter ett avslutat lopp

Övriga svenskar i VM 2017

Michelle Coleman, 50 m frisim, 100 m frisim, 200 m frisim.

Louise Hansson, 50 m fjärilssim, 100 m fjärilssim.

Sophie Hansson, 50 m bröstsim, 200 m bröstsim.

Jennie Johansson, 50 m bröstsim, 200 m bröstsim.

Victor Johansson, 200 m frisim, 400 m frisim, 800 m frisim, 1500 m frisim.

Ida Lindborg, 50 m ryggsim, 100 m ryggsim

Nathalie Lindborg, lagkapp.

Erik Persson, 100 m bröstsim, 200 m bröstsim.

Johannes Skagius, 50 m bröstsim.

Michelle Coleman och Sarah Sjöström kramar om varandra

Odds och betting på VM i simning 2017

Att betta på Siminig skiljer sig egentligen inte så mycket från andra sporter. Variationen mellan olika marknader är inte den bästa och det man kan spela på är vem som vinner. Inför måndagens final där Sarah Sjöström simmar är det inga tvivel om vem som är favorit.

Sjöström har ett odds på 1.02 medan närmaste konkurrent ligger på 13.00. Man kan jämföra det, rent oddsmässigt, som om Real Madrid skulle spela mot Östersunds FK. Utdelningen om man spela på Sarah Sjöström kommer inte bli speciellt stor om man spelar på henne med andra ord.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar