Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 maj, 2018

VIDEO: Samuel Armenteros med drömmål – Bergkamp-kopia

Samuel Armenteros gör succé i MLS, och smällde i helgen in två mål. Ett av dem var en riktig godbit, och påminde om Dennis Bergkamps omtalade mål mot Newcastle år 2002.

Samuel Armenteros är för tillfället utlånad från Benevento till Portland Timbers i MLS. Och hans prestationer på sistone kanske gör honom önskad i det italienska laget igen.

För en vecka sedan smällde den svenske anfallaren in ett riktigt drömmål, som utseddes till omgångens mål. Anfallaren drev bollen ända från egen planhalva, och när han befann sig någon meter utanför offensivt straffområde slog han till med ett rungande långskott. Det målet kan ni se här:

I helgen var det så dags igen. Samuel Armenteros slog till inte bara en utan två gånger. Mål nummer två var en nick från nära håll, men det första av målen var en riktig delikatess. Armenteros fick en passning strax utanför straffområdet, där han hade en försvarare i ryggen. Med förstatouchen fick Armenteros bollen att gå bredvid försvaren, och sprang sedan runt på andra sidan och satte matchens första mål. En aktion som påminde en hel del om Dennis Bergkamps välkända mål mot Newcaste våren 2002.

Nedan kan ni se Arementeros drömmål.

Här är originalet från holländaren Dennis Bergkamp:

Samuel Armenteros har fått igång målskyttet lite väl sent, och när Janne Andersson tog ut VM-truppen häromveckan saknades Armenteros. Han lär dock ligga nära till hands att kallas in som ersättare om en anfallare skulle skadas. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama VM i Ryssland.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar