Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 25 apr, 2017

Sveriges damlandslag i fotboll – Lottad grupp i VM-kvalet

Det svenska landslaget inom damfotboll har nu fått sin grupp lottad. VM-kvalgruppen ser i dagsläget inte speciellt svår ur svenska ögon. I gruppen så har de hamnat med damlandslag som inte riktigt kommer upp i Sveriges nivå.

Vi ser nu framemot ett roligt och spännande VM-kval för Sveriges del. I gruppen så hittar vi nämligen våra ständiga ärkerivaler – Danmark.

Utöver Danmark så kommer även andra landslag från Europa att spela för att kvala sig till VM i damfotboll. Vilka landslag tror du kommer att gå vidare från Sveriges grupp?

damfotboll vm 2019

Grupper i damernas VM-kval i fotboll

Det svenska damlandslaget har blivit lottade i en VM-kval grupp 2017-2019. Grupplottningen gick till som den brukar. Genom seeding har det svenska landslaget i damfotboll kommit undan de allra tuffaste motståndarna.

Som svåraste motståndare så hittar vi just nu det danska damlandslaget. Det kommer bli två rafflande matcher mellan våra två landslag. Självklart så hoppas vi att de svenska damerna visar vilka som är storasystern, och vilka som får agera lillasyster ett tag till.

Alla lag från Sveriges VM-kvalgrupp är följande:

  • Sverige
  • Danmark
  • Ukraina
  • Ungern
  • Kroatien

Detta VM-kval för damer kommer att avgöra vilka europeiska lag som kommer att gå vidare till VM 2019. Vi tror, och hoppas verkligen på att det svenska damlandslaget kommer att finnas med bland dessa lag.

Oddsen på att Sverige skulle gå vidare till VM är ganska låga, vilket innebär att Sverige kan ses som favoriter i deras grupp.

Gruppen som Sveriges damlandslag har hamnat i kan ses som en turlig lottning. Det kunde bli mycket värre om vi skulle möta landslag som t.ex. Tyskland, Norge, eller Spanien.

Om allting stämmer i det svenska landslaget så ser vi inga problem alls att vi kommer kunna hålla på damerna i de svenska landslagströjorna under VM 2019 i Frankrike.

Nedan ger vi dig hjälp om du skulle vilja se Sveriges landslaget via live streams.

olivia schough pia sundhage sverige landslag

Följ damfotboll!

Det kommer finnas en lång lista med intressanta matcher som det svenska landslaget i damfotboll kommer att spela under sitt VM-kval. Alla dessa matcher kommer du självklart kunna se på TV eller via live streams.

Vi har ännu inte fått någon information om vilka kanaler eller streamingsidor online som kommer att visa matcherna. Däremot har vi stora anledningar att återkomma när vi har mer information om hur du kan streama damlandslaget.

Det finns redan hjälp inne hos oss om hur du kan streama damallsvenskan live & . Ta gärna hjälp av vår guide om du vill få tillgång till alla dessa livesändningar.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar