Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 sep, 2017

Sveriges damlandslag – Aldrig varit sämre än nu

Det kom distra besked till det svenska damlandslaget idag. Just nu så raknas Sverige på sin sämta placering någonsin.

Detta i FIFAs världsrakning av damlandslag i världen. Detta är första gången någonsin som Sveriges damlag i fotboll hamnar utanför den lista som har med de 10 bästa landslagen i världen.

Istället så halkar Sverige ner till en elfte plats på listan med världens bästa fotbollslag. Detta är självklart något som de svenska damerna vill ändra på.

sverige damlag

Så ser världsrankningen av damlag ut!

På SVT Sport så rapporterar man idag om den förändrade rankingen av damlandslag. Där har de med en topplista med de 10 bästa lagen i världen. En lista som Sverige nu har hamnat utanför.

Du kan själv se vilka lag som ligger före Sverige i rankingen. Kanske blir du förvånad över Nordkorea som petade bort Sverige.

1. USA

2. Tyskland

3. England

4. Frankrike

5. Kanada

6. Australien

7. Nederländerna

8. Japan

9. Brasilien

10. Nordkorea

Anledning till att Sverige har sjunkit bort från denna topp-10-lista handlar mycket om det misslyckade Sverige gjorde i EM-slutspelet i Nederländerna.

Allt fler damlandslag fick då chansen att knappa in på Sverige i den FIFA ranking som finns.

Att hamna högt på den rankningslista som FIFA har för med sig fördelar. Störst fördelar har man inom lottningar till kvalgrupper eller liknande. Då är de bästa lagen seedade för att kunna spela mot landslag som är sämre.

Det gäller nu att Sverige vänder på sin trend, och börjar återigen klättra uppåt i listan.

Vi har stora förhoppningar på att Sverige snart kommer att peta tillbaka Nordkorea utan för topp-10 listan och själva går mot en topplacering.

fifa världsranking

Nästa match för damlandslaget

Det kommer snart att vara dags för Sveriges damlandslag att spela match. Där kommer de ha chansen att kamma ihop nya poäng i världsrankingen.

Den kommande matchen kommer att spelas mot Kroatien. En match som Sverige borde vinna på förhand.

Matchen spelas i det VM-kval som Sverige nu befinner sig i. Matchen mot Kroatien kmmer att spelas den 19 september 2017.

När det kommer till herrlandslaget så behöver vi inte vänta speciellt länge till nästa match. Redan nu på söndag (den 3 september) så kommer Sverige spela mot Vitryssland. Du kan redan nu se hur du kan se Vitryssland – Sverige live stream online!

Det är en match som många i Sverige kommer vilja se live. Så kolla redan nu hur du ska gå till väga.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar