Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 sep, 2017

Sverige vann med 4-0 mot Vitryssland – Höjdpunkter

Igår tog Sverige en bekväm seger mot Vitryssland. Trots att det svenska laget vann med hela fyra mål, så kändes det som att det fanns en del att förbättra.

Här kommer vi ge ett matchreferat, samt dela med oss av de höjdpunkter som fanns från Sveriges match mot Vitryssland.

Samtidigt kan vi ge dig en uppdaterad version av den tabell som just nu Sverige spelar i. Chanserna för ett fortsatt spel om VM 2018 är nu ännu bättre.

Mål & höjdpunkter från matchen

Matchen som spelades mot Vitryssland innehöll några ändringar i Sveriges trupp. Till exempel så var Ola Toivonen och Albin Ekdal borta från den ordinarie trupp som ställde upp mot Bulgarien senast.

Dessa spelare ersattes av Sebastian Larsson och Chrisffor Nyman. De gjorde enligt oss helt okej ifrån sig, och fungerade helt klart som innehoppare för de ordinarie spelarna.

Vi som såg matchen fick vänta tills minut 18 innan det för första gången rasslade till bakom målvakten i Vitryssland. Första målet gjordes av kvicka Emil Forsberg som höll sig framme på en framspelning. Han kunde runda målvakten innan han säkert rullade in bollen i ett tomt mål.

Andra målet som gjordes från spelarna i de svenska landslagtröjorna kom från en försvartavla från de vityska backarna. Bjudningen kom fram till Christoffer Nyman som kom mer eller mindre fri med Vitrysslands målvakt. Avslutet blev högt, men inte tillräckligt bra för att hamna mellan målrammen. Skönt för Christoffer Nyman att få utdelning på sitt inhopp för Ola Toivonen.

Det hann även bli 3-0 innan första halvlek blåstes av. Målskytt denna gång blev Marcus Berg som lugnt och bekvämt kunde rulla in bollen i mål. Detta efter att Emil Forsberg löpt rätt, och kunnat frispela Marcus Berg. Inga misstag gjordes sedan av anfallaren som till vardags spelas i Al Ain.

I Andra halvlek så var svenskarna intresserad av att göra fler mål, för att sedan kunna skapa sig bättre utgångsläge i deras VM-kval grupp.

Trots att det var en sömnig andra halvlek så fick vi i slutet se ännu ett mål. Inblandad var som vanligt Emil Forsberg som ramlade omkull i straffområdet efter en duell med den viryska målvakten. Forsberg gick omkull och domaren pekade på straffpunkten. Väl där skickade det svenska landslaget fram Andreas Granqvist.

Han gjorde inga misstag, och placerade enkelt in bollen i målvaktens vänstra hörn. 4-0 stod det på resultattavlan efter mål, och det blev även slutresultatet mellan Sverige – Vitryssland.

sverige tabell vm kval just nu

Tabellen & förustättningar för Sverige i VM-kvalet

Matchen gav Sverige de viktiga tre poäng som var tvunga att tas. De kopplar nu ett ännu stadigare grepp kring andra platsen i deras VM-kvalsgrupp.

Just nu känns det svårt att ta in på Frankrike, som visserligen bommade sin chans att vinna mot Luxemburg igår.

För att vinna gruppen så gäller det att Frankrike återigen tappar poäng mot en svagare nation. Samtidigt som Sverige vinner sina sista matcher mot Luxemburg och Holland.

Sveriges chanser att behålla andra platsen i VM-kvalsgruppen är däremot bättre. De har nu tre poäng ner till Holland, som även har en del mål upp till det svenska landslaget. Kolla gärna in tabellen ovanför för att själv räkna ut Sveriges chanser att nå VM 2018.

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.