Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 maj, 2017

Sverige – Kanada: Highlights från VM-finalen 2017

Då var det klart! Sveriges landslag är det bästa land landslaget i världen på ishockey. Det stod klart efter att Sverige vann finalen mot Kanada sent igår kväll. Det blev en riktig rysare där Tre Kronor till slut vann VM-finalen på straffar.

Här har vi samlat highlights, eller höjdpunkter från matchen mellan Sverige – Kanada. Perfekt för dig som missade matchen, eller bara vill se det bästa från finalmatchen igen!

Vi tycker helt klart att det är värt att se highlights från matchen gång på gång. Matchen kommer att gå till historian, och alla svenskar kan stolt titulera sig som medborgare i det land som är bäst på ishockey i världen.

Det ser ut att bli en repris nu när vi uppdaterar vå text. Det verkar vli Sverige mot Kanada i ytterligare en VM-Final 2018.

Du kan läsa om hur du kan live streama Sverige – Kanada online i VM final 2018. Där hoppas vi på ytterligare ett guld för Tre Kronor!

Höjdpunkter & straffläggning

Vi kan inte få nog av Tre Kronors mål, det må kanske vara tursamt, eller tilltrasslat, men vad spelar det för roll? När pucken är i nät så spelar det mindre roll hur snyggt det är!

Det kanske mest dramatiska i hela matchen var helt klart straffläggningen. Efter att matchen slutade 1-1 efter fulltid, så väntade en övertidsperiod i 20 minuter. Denna övertid var inte speciellt full på highlights, utan kändes mest som att både Sverige och Kanada vill säkra sitt eget mål istället för att göra mål.

När väl straffläggningen skulle påbörjas, så hade många i Sverige stora förhoppningar på att Sverige skulle ta guldet. I Tre Kronor hade vi Henrik Lundquist i målet som är en stor målvakt vid straffar. Samtidigt så hade vi flera erfarna och säkra straffläggare i truppen.

Henrik Lundquist höll nollan i straffläggningen, och svenskarna lyckades att sätta två av sina straffar. Det resulterade i att Sverige blev världsmästare 2017, och hela Sverige skrek ut i glädje!

Straffläggningen är helt klart det mest sevärda att se från de highlights och höjdpunkter som finns i vår artikel.

final vm guld sverige tre kronor 2017

Sluta aldrig att kolla ishockey!

Nu är det slut på SHL och VM i ishockey för denna säsongen. Det innebär dock inte att all ishockey är över. Vi har fortfarande kvar Stanley Cup finalen i NHL som du inte får missa.

Vi kommer naturligtvis att uppdatera dig som läsare mer om dessa matcher. Se därför till att du har koll på NHL-lagen som är klara för finalen om du inte kan få nog av ishockey för denna säsongen.

Det kommer inte dröja länge innan det återigen är dags för hockey-säsongen att dra igång igen. Så håll ut!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar