Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 jun, 2017

Sverige – Frankrike: Inför den viktiga matchen i VM-kvalet

Sverige ligger i skrivande stund mycket bra till i sin VM-kval grupp. De ligger nu på en andra placering efter Frankrike. Det är just Frankrike som väntar Sverige i nästa match. Då gäller det verkligen för landslaget att spela bra för att ta med sig minst en poäng från favoriterna.

VM-kvals gruppen som Sverige har hamnat i kunde varit enklare. Det gäller att vinna gruppen för att direkt vara klart för VM 2018. Sverige har självklart chans att vinna gruppen fortfarande, men just nu hänger mest på att försöka klara av att komma tvåa.

Bakom Sverige så jagar både Bulgarien och Holland. Dessa två landslag kan mycket väl sno andra platsen från Sverige och tvinga ut från VM 2018. Mycket står därför på spel inför matchen mellan Sverige -Frankrike.

Matchen kommer att spelas den 9 juni, kl: 20:45.

Herr A VM-kval
Lag S V O F GM-IM D P
Frankrike 5 4 1 0 10-3 7 13
Sverige 5 3 1 1 10-3 7 10
Bulgarien 5 3 0 2 8-10 -2 9
Holland 5 2 1 2 8-6 2 7
Vitryssland 5 0 2 3 2-10 -8 2
Luxemburg 5 0 1 4 6-12 -6 1
Tabellen just nu i Sveriges VM-kval grupp

Frankrike visar fin form!

Till Sveriges nackdel så är det Frankrike som ställer upp på andra sidan planen. Det kan därför bli en match där vårt svenska landslag mest kommer att spela försvarsspel.

Frankrike skulle vi just nu säga är ett av de främsta landslagen i världen. Många av spelarna som vi hittar i truppen har goda formskurvor. Dessutom så har de betydligt fler spelare som de kan rotera mellan. Enligt världsrankningen med de bästa fotbollslagen så ligger Frankrike på en sjätte plats. Vi får bläddra längre ner i listan för att hitta Sverige på en 34:e plats.

Vi sätter därför våra böner till att det svenska försvaret kommer ha en bra dag. Det krävs mycket slit för att sätta stopp på den offensiv som Frankrike har visat upp i tidigare matcher från VM-kvalet. Inte minst när Greizman & co sätter fart.

Sverige trupp inför matchen mot Frankrike kommer inte att vara full av överraskningar. I interjuver inför VM-kvalmatchen så säger förbundskaptenen Janne Andersson att han är förväntansfull, och inte bryr sig det minsta om att Frankrike är det bättre laget.

”Fotboll är ju en fantastisk rolig sport. Elva mot elva på planen och det är ute på planen och inte på rankingen som det ska avgöras.”

Spelare i Sveriges landslag mot Frankrike

Som vi tidigare nämnde så kommer det finnas gott om namn med i den svenska landslagstruppen som tidigare varit med i VM-kvalet. Kanske tycker Janne Andersson att det är onödigt att göra för stora förändringar i den trupp som hittills lyckats bra i VM-kvalet.

Vi kommer att uppdatera dig med både Sverige – Frankrike live stream. Vi kommer även att släppa ett speltips inför Sverige – Frankrike.

Vill du redan nu läsa mer om hur du kan se Sveriges landslag stream så kan du klicka dig vidare på länken!

Nedan följer de spelare som kommer att ställa upp i de svenska landslagströjorna.

Målvakter:

– Karl-Johan Johnsson
– Kristoffer Nordfeldt
– Robin Olsen

Backar:
– Ludwig Augustinsson
– Andreas Granqvist
– Filip Helander
– Pontus Jansson
– Emil Krafth
– Mikael Lustig
– Victor Nilsson Lindelöf
– Martin Olsson

Mittfältare:
– Victor Claesson
– Jimmy Durmaz
– Albin Ekdal
– Emil Forsberg
– Oscar Hiljemark
– Jakob Johansson
– Sam Larsson
– Sebastian Larsson

Anfallare:
– Marcus Berg
– John Guidetti
– Christoffer Nyman
– Ola Toivoinen

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar