Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 feb, 2017

Svensk stafettseger? – Längdskidor VM i Lahti 2017

Så vilka chanser finns det för att Sverige ska öka på sin medaljskörd i skid-VM i Lahti? Nja, tävlingarna börjar som sakteligen ta slut, men ännu finns många förhoppningar om svenska pallplatser.

Inte minst under den stafett som ska avgöras på damernas sida. Där kommer flera svenska åkare att ställa upp i ett lag. Detta lag ska sedan helst gå först i mål. Allra helst åtminstone före norskorna.

Stafetten kallas för 4×5 km stafetten, och innebär att 4 åkare i vardera lagen kommer att få tävla. Dessa åkare kommer att tillsammans skifta tur, så att alla kommer att få åka lika långt. Sedan gäller de att konkurrera ut sina motståndare som kommer i form av andra landslag.

Tippa på svensk skidseger!

Det finns riktigt goda chanser till att Sverige kommer att ta pallplats under denna stafett. Att Sverige däremot kommer att bli det laget som tar hem hela stafett-tävlingen är det mindre chanser till.

Alla som har följt VM i Lahti 2017 vet att det norska skidlandslaget är mycket starka. Inte minst när det kommer till stafetter. Det är därför inte speciellt konstigt att Norge därför är tippade på att vinna 4×5 km stafetten.

Vi tror kanske egentligen mest på att norskorna tyvärr kommer att stå högst på pallen. Däremot tror vi att allt för många inom längdskidåkningen som har räknat ut svenskarna. Därför kommer åtminstone vi slänga in lite pengar. Vi kommer då att satsa på att Sverige kommer att vinna 4×5 stafetten för damer i VM i Lahti.

När vi slängt in vår kupong så är det bara att vänta tills den 2 mars, kl 14:00. Då är det nämligen spelstopp inne hos bet365, och tävlingen startar.

  • Speltips: Sverige vinner 4×5 stafetten för damer
  • Odds: 8.00
  • Bästa oddsen: bet365
  • Tävlingstart: 2 mars, 13:30
  • Visas hos: SVT

Mer odds på skidor!

Inför denna heta stafett så tror vi inte bara att det kommer vara Sverige som har chans att vinna. Det kommer troligen att bli en jämn kamp som kan sluta med en riktigt dramatisk spurt. Vi tror att det kommer stå mellan Sverige och Norge.

Vi tippar inte på Norge då oddsen är för låga. Dessutom skulle vi inte vilja sitta inne på ett spel som tippat Norge att vinna damernas stafett 4×5 km, om det nu skulle visa sig att de svenska åkarna dominerar på skidvallarna.

För att läsa mer om vilka odds det finns att spela på inom skid-VM i Lahti så kan vi hjälpa dig. Vi har nämligen en guide med den bästa betting och odds på skidor i VM Lahti.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar