Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 5 maj, 2017

STCC på Ring Knutstorp den 6 maj

Sveriges motorsport kommer igång nu i maj när vädret tillåter. Detta är den första tävlingen i STCC och kommer att köras på Ring Knutstorp som ligger i skånska Kågeröd. Det är en teknisk bana som kräver oerhört mycket av förarna. En perfekt startbana som verkligen sätter prägel på hur säsongen kommer att se ut.

Banan är 2070 meter lång och den 6:e maj är det totalt sju lopp som körs med start klockan 10:45. STCC är först ut och även det sista loppet som körs kommer vara STCC.

Robert Dahlgren

Robert Dahlgren är favorit

STCC gjorde en undersökning bland förfarna där dom fick frågan om vem som kommer vinna STCC. Förarna fick inte svara sig själv och hela 73% röstade på Robert Dahlgren. Han har kommit tvåa hela fyra gånger och många tror att 2017 är Roberts år att stå högst upp på prispallen.

Dahlgren har tidigare kört en Volvo men har nu gått över till Seat och känner sig väldigt bekväm med bytet av bil. Teamet han kör för heter PWR Racing – Seat Dealer Team.

Prins Carl Philip kör premiären i Swedish GT

Vår Prins Carl Philip är en racingentusiast och en väldigt duktig sådan. Han kommer tillsammans med den fyrfaldige STCC vinnaren Thed Björk att inviga årets Swedish GT. Bilen Prins Carl Philip kommer att köra en Volvo sS60 Polestar i den snabbaste klassen. Det är inga dussinmärken han konkurrerar med utan det är Porsche, McLaren, Audi och Ferrari.

Prins Carl Philip har fortfarande mycket att lära. Men med en av Sveriges bästa STCC förare Thed Björk kommer han få den vägledningen som behövs. 2015 tog Prins Carl Philip sin första titel och han hoppas givetvis på att vinna en till.

Prins Carl Philip seger

Debut för Dennis Strandberg

Den 23-årige Helsingborgssonen kommer göra sin STCC debut i Kågeröd. Han har en speciell fördel då han är den ende svenska föraren med erfarenhet av de nya TCR-bilarna. Han hoppas att erfarenheten av biltypen ska kunna ge honom ett lite försprång som räcker långt.