Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 29 jun, 2017

Sporter som är med i SM-veckan

Den 30 juni börjar SM-veckan och pågår fram till och med den 7 juli. Det är många sporter det tävlas i och vi tänkte ge er en snabbgenomgång i vilka som är med i SM-veckan 2017. Klicka dig vidare för en komplett guide med program, tv-tider och live streams på SM-veckan 2017.

Anledningen till att SM-veckan hålls varje år är för att de sporter som inte får så mycket uppmärksamhet också ska få synas. Därför avgörs allt i en och samma stad och allmänheten kan ta del av atleterna via tv eller live stream.

Alla olika sporter under SM-veckan

Aquabike – Jetski.
Backe MC – Solo och med sidovagn
Backe rally/rallycross
Backe crosskart
Bangolf
Beachvattenpolo
Boule – Precisionsskytte
Bowling
Boxning
Brottning
Cricket – T20
Cykel
Discgolf
Dragkamp
Flaggfotboll
Friidrott – Lag-SM
Friidrott – Löpning 100 km
Fridykning
Frisbee – Allround
Gång
Handigolf
HEMA
Kanotpolo
Kvinnlig artistisk gymnastik
Motocross sprint
Olympisk skeet – Lerduveskytte
Orienteringsskytte
Radiostyrd bilsport
Rodd – Sprint
Roller derby
Rugby 7’s
Rullskidor
Rullstolstennis
Segling (trissjolle)
Simning
Simhopp
Skateboard
Streetbasket – 3 mot 3
Styrkelyft – Klassiskt
Superenduro
Tennis – Lag
Thundercat
Trampolin
Triathlon
Truppgymnastik
Tyngdlyftning
Ultimate frisbee
Wakeboard
Vattenskidor
Öppet vatten

Som ni ser är det en hel del sporter och säkert några man inte har hört talas om innan. Det är det som gör SM-veckan så speciell och rolig att följa, man får se nya sporter utövas av de som är Sveriges elit.

Följ alla tävlingar via live stream

Alla tävlingar sänds av SVT och finns därför tillgängligt på SVTplay helt . Ett bra sätt att försöka få större uppmärksamhet till de olika sporterna och ge alla möjligheten att titta på live streamsen .

Totalt kommer det sändas över 80 timmar sport från SM-veckan 2017. Det är inte bara sport som visas, smahällsengagerade Linnéa Claeson kommer att hålla ett föredrag under SVTs föreläsningsserie ”Mötesplats”. Hon är inte bara väldigt engagerad i frågor om jämnlikhet eller att förnedra vidriga män på instagramkontot Assholesonline. Hon är även en väldigt duktig handbollsspelare som nyligen blev klar för Ringkøbing.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar