Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 feb, 2017

Spela hockeyspel online

För att komma i stämning till alla heta hockeymatcher i världen så rekommenderas du att spela hockeyspel online. Vi har bifogat ett roligt spel, och ger dig all information som du kan tänkas behöva kring vad ett hockeyspel egentligen kan vara.

Det finns både de hockeyspel som du kan spela online, och de som du kan spela hemma tillsammans med andra. Just begreppet hockeyspel kan syfta på olika saker. Vi reder ut begreppet och vad det kan innebär för olika saker.

Onlinespel inom ishockey

De flesta som letar efter hockeyspel på vår sajt söker efter onlinespel som går att spela på internet. Denna typ av hockeyspel online finns att spela både på dator, mobil eller surfplatta. Det är med andra ord väldigt enkelt att nå denna typ av spel.

Det finns naturligtvis olika tråkiga och roliga spel inom ishockey på nätet. Det handlar mest om vad du själv tycker, men vi tror vi samlat ett hockeyspel här nedanför som passar de allra flesta.

Klicka igång spelet och och se till att samla så mycket poäng du bara kan innan tiden är slut. I vårt spel så kommer du att få skjuta massor av skott. Självklart är grejen att du ska sätta dessa puckar i målet. Men du får även poäng för att träffa backarna och målvakten på känsliga ställe. Perfekt för att avreagera sig!

Vi tycker själva att det är perfekt att spela hockeyspel på nätet. Det kan fungera som ett tidsfördriv, eller som en uppladdning inför stora matcher i t.ex. NHL eller SHL.

Skulle inte spelet passa dig? Då finns det fler spel bland alla våra sportspel online!

Hockeyspel alá Stiga!

Alla minns, eller fortfarande spelar de hockeyspel som främst är förknippade med företaget STIGA. Sedan 1939 så tillverkades hockeyspel som länge skänkt mycket glädje till svenska familjer.

Sedan 1952 började STIGA att utveckla det nya hockeyspelet till nya nivåer. De la då till mer färg, och en större känsla att vara kring en hockeyrink. Spelet såldes som smör genom hela 60-, 70-, och 80-talet. Vilket märks om du besöker många svenskars vindar och garage.

Spelen har under många år varit med om förändringar. Klubbor har bytts ut från plats till metall, och spelarna har fått nytt utseende genom åren. Vanligast förekommande är att spela med uppsättningarna Sverige – Finland. Däremot finns det versioner som tagit med Ryssland eller Kanada som motståndarlag.

Hockeyspelen såldes inte bara i Sverige, utan exporterades även till andra hockeytokiga länder. Dock gjordes inte samma stora avtryck i dessa länder som de gjorde i Sverige.

Inne på 90-talet var det många som hade tröttnat på hockeyspelen, och försäljningen banade neråt. Mest troligt då ungdomar intresserade sig för nyare och modernare leksaker och spel.

Dessutom var 90-talet en period då Sverige hade stort fokus på fotboll. Det har vid tidigare tillfällen försökts att skapa fotbollspel som varit lika STIGAs produktioner av hockeyspelen. Det närmsta man kommit är Fussball-spelen som är populära över hela världen.

De allra flesta svenskar känner till hur reglerna i ishockey går till, och hur ett bordhockeyspel kan se ut. Därför är det många som direkt fattar galoppen när de sätter sig framför ett hockeyspel.

Det går fortfarande att köpa hockeyspel från STIGA i butik. Det finns även massor av begagnade hockeyspel som du kan köpa på hemsidor med loppis, eller second hand-saker.

Spela på odds inom hockey

En annan rolig form av spel som du kan använda på ishockey är odds. Det är ett effektivt och roligt sätt att höja spänningen inför riktiga hockeymatcher som spelas.

Odds & betting är en form av vadslagning som finns att spela ute på nätet. Din uppgift är helt enkelt att du ska spela på ett resultat som du tror kommer att ske under en speciell match. Kan du redan på förhand tippa på vilket lag som vinner, så kan du vinna pengar.

Det är den enda formen av hockeyspel online som du kan vinna pengar på. Det är självklart även möjligt att du förlorar pengar. Skulle inte resultatet som du tippat inte gå in. Ja, då kommer du istället att förlora den insats som du lagt för ditt speltips.

Att tippa hockey inne hos en bettingsida är mycket populärt, speciellt i Sverige. Varje år spelas med flera miljoner kronor på hockeymatcher i NHL, SHL, eller när Tre kronor spelar sina matcher.

För att vara en framgångsrik spelare på odds inom ishockey så bör du ha hyfsade kunskaper inom sporten. Många som tippar på hockey vittnar om att det krävs i flera fall ett intresse för att bli en vinnande spelade under ett längre tag.

Om du vill spela på hockey odds så finns det en lång rad bookmakers på nätet som du kan välja bland.

Om du vill hitta en bookmaker som enligt vårt tycke är de bästa du kan spela på. Då kan du ta en titt bland våra sidor med bästa oddsen på nätet.

Är du istället intresserad av att hämta stora bonusar i samband med att du ska spela på hockey. Då rekommenderar vi dig istället att kolla bland nätets bästa sport bonusar.

Streama ishockey!

Om du vill kombinerad ditt spelande med live streams så är det möjligt. Bland två av våra spelsajter så kommer du nämligen att hitta hockey streams.

Dessa live streams är perfekta att använda sig av när det kommer till att följa favoritlag i SHL, NHL, KHL, eller när Tre Kronor spelar sina matcher.

Det är utan tvekan ett stort intresse för ishockey i Sverige som behöver mättas. Därför försöker vi göra det så enkelt som möjligt att ta del av alla hockeymatcher på nätet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar