Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 23 jan, 2017

Sportspel – Hockey, innebandy, basket & fotboll

Se vilka sportiga spel som du kan spela inne hos oss. Det passar perfekt som tidsfördriv, eller för att stilla din hunger efter sport.

Vi har valt att lansera en del roliga onlinespel med sporttema. Detta för att du som besökare på sajten ska kunna minska ditt begär efter sport. Att kunna spela sportspel online är alltid underhållande enligt oss!

Sportspel online

Det finns massor att välja mellan inom sportens värld. Det finns tips på hockeyspel, innebandyspel, basketspel, och inte minst fotbollspel som du kan hitta på nätet. Se till att du är förbered att hitta de bästa och roligaste sportspelen online. Vi hjälper dig till några av dem!

Sedan vi svenskar började med att köpa datorer till hemmet, så har det varit populärt att spela spel. Inte minst sportspel som alltid är en stor och populär kategori för de spelsidor, och butiker som finns till.

Nedan kommer vi att gå genom flera olika typer av kategorier när det kommer till sportspel. Det kan helt klart vara bra att läsa vår hjälp om just en sport du är mest intresserad av.

Hockeyspel

Att spela hockeyspel kan syftas på två saker. Det kan handla om de klassiska hockeyspel från Stiga som blev otroligt populära i Sverige. Det kan även syftas på de onlinespel med ishockeytema som finns att spela på nätet.

Det finns en lång rad olika hockeyspel att välja mellan. De flesta är skapade av skickliga speltillverkare som gör roliga minispel. Vi tror säkert att du kommer hitta ett roligt hockeyspel bland våra alternativ.

Nedanför hittar du spelet Hockey Stars som är tillverkat på order från Nickelodeon. Där har de blandat ett hockeyspel med karaktärerna i Svampbob Fyrkant.

Behöver du tips på andra spel som har ett tema hämtat ur ishockeyns värld? Då har vi radat upp fler tips här nedanför.

 • Half Cout Hockey
 • Sports Head: Ice Hockey
 • GOON: The game!
 • Crushed Ice

Innebandyspel

I framför allt Sverige och Finland så är det populärt att leta efter innebandyspel. Många ungdomar i Sverige håller på med sporten, och vill därför hitta spel på nätet med innebandy som tema.

Det har sedan en längre period varit ganska dåligt med innebandyspel på nätet som du kan ladda ner eller spela direkt i din webbläsare.

Speltillverkare runt om i världen har inte lyssnat på den efterfråga som finns efter ett innebandyspel online. Det närmsta vi kommer ett innebandyspel är när dryckesföretaget Mer satsade på ett CD-romspel.

De lanserades då Sveriges och världens första innebandyspel. Grafiken var tveksam, och man blev snabbt uttråkad. Däremot anses de än idag vara det bästa spelet inom innebandy som har skapats.

 • Mer innebandy

Fotbollsspel

En annan populär kategori inom sport när det kommer till spel på nätet är fotboll. Många minispel med just ett fotbollstema har blivit populära, och en del kan anses som kända.

Vi brukar spendera tid på att spela lite olika fotbollsspel online. Detta för att fördriva tiden, eller för att spelet varit så beroendeframkallande att vi inte kan sluta förens spelet är varvat.

Det finns även fysiska fotbollsspel som kallas för foosball. Det kan vara det som många syftar på när de menar fotbollsspel. Vi har samlat all information om de spel som finns inom fotbollen. Det tror vi ger dig en bättre hjälp.

Du kommer till sidan med hjälp av vår länk – Spela fotbollsspel online.

Fler tips på onlinespel!

 • The Champions 3D
 • Football Penalties
 • Football: Champions Cup

Basketspel

Även basket är en känd spelkategori inom sport är basket. Den tillsynes annorlunda sporten, med det annorlunda målen (korgarna) har lockat många speltillverkare att skapa spel. Den främsta egenskapen du behöver ha när du tar dig an basketspel online är pricksäkerhet.

Likt som i riktig basket så kretsar mycket kring att kunna sätta bollen i korgen. De allra flesta spel går enbart ut på att göra mål, eller att skjuta straffar.

Självklart så har vi även kring basketspelen valt att rada upp en del spel som vi tycker är värda att testa.

 • Basketball Fury
 • Basket & Ball
 • Basket Champs
 • Street Ball Star

Golfspel

En annan sport som handlar mycket om pricksäkerhet är golf. Golf är en mycket populär sport i hela världen. Därför är det inte speciellt ovanligt att det skapas nya spel för att underhålla den stora publik som älskar att spela golf. Både på riktigt och på nätet!

De flesta golfspel handlar om att du ska spela en vanlig golfrunda. Det gäller då både vanlig golf, och minigolf.

Det är många människor som känner sig lugna när de spelar golfspel på nätet, vilket vi kan bekräfta. Det är något visst med att ta sig ut på en runda. Oavsett om det skulle vara på riktigt, eller om du skulle använda dig av ett sportspel med golftema. Nedanför hittar du tips som vi har!

 • Turbo Golf
 • Andy’s Golf 2
 • Crazy Golf Cart
 • Minigolf 3D

Spela på sport!

Om det inte skulle vara spännande nog att spela sportspel på internet, så finns även betting. Det låter dig att kunna spela på riktigt sport, för riktiga pengar. Som du förstår så bidrar detta till en mer spännande typ av spel.

Det blandas in mycket mer nerver när du ska spela på sport via odds. Det handlar då mer om att kunna vinna mycket pengar, istället för att ha kul.

Trots att inte betting är enbart till för att ha kul, så är det kul oavsett. Att känna nerver i kroppen, att pulsen ökar, och att spänningen är på topp kan inte många sportspel slå!

Därför tycker vi alltid att det är roligast att spela på odds och betting. Speciellt under tiden som du följer matcher och sport via stream & tv. Då kan det vara en god idé att satsa pengar på live odds!

Mer om allt som har med odds & betting att göra kan du hitta på vår sajt.

Nedanför kommer tre länkar som kan vara användbara för dig som vill spela på sport & odds på nätet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar