Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 aug, 2017

Snart Speedway Grand Prix på Friends Arena

Det börjar bli dags för ett raffland Grand Prix i Speedway. Under september så kommer det hållas en tävling på Friends Arena. Där kommer världens bästa speedwayförare att samlas. Detta för att göra upp om viktiga världscupspoäng.

I Sverige har vi en lång tradition när det kommer till Speedway Grand Prix. Vi har under åren haft en lång rad olika förare som köpa i de svenska dräkterna.

Nu tittar vi framemot det evenemang som kommer att hållas på Friends Arena i Stockholm. Där kommer Speedway Grand Prix att hållas den 23:e september 2017.

Stockholms Grand Prix

Tävlingen kommer att arrangeras på Friends Arena och lär bli en av de större Grand Prix-tävlingarna som hålls detta år. Det kommer att finnas plats för cirka 35 000 supportrar på läktaren. Det är ännu oklart om arrangörerna kommer att få sålt alla biljetter till Stockholms Grand Prix i Speedway.

Om du är intresserad av att vara på plata på Friends Arena under tävling så rekommenderas du direkt att köpa din biljett för att säkra din plats.

Biljett kan du köpa inne hos SpeedwayGP.com. Där kan du även läsa mer om alla de tävlingar som kommer att anordnas i framtiden av 2017.

Det är heller inte klart i vilken ordning som förarna kommer att köra i. Detta är ett schema som kommer att lottas dagen innan Stockholms Grand Prix drar igång.

Vi på Sportal kommer säkerligen ha fler anledningar till att uppdatera om Stockholms Grand Prix i Speedway ju närmare tävlingen vi kommer. Därför kan du som är intresserad av speedway hela tiden hålla dig uppdaterad på nya nyheter kring tävlingen.

Till exempel så kommer vi att hjälpa dig med att hitta Speedway Grand Prix streams. Detta kommer vi återkomma med lite senare.

svänga i speedway

Speedway är stort i Sverige

Sverige är en nation som tidigare varit värd för att anordna Grand Prix i Speedway. Under 2017 så kommer Sverige att hålla i två stora deltävligar. Ett Grand Prix har redan varit i Målilla, och det andra kommer att hållas i Stockholm. Närmare bestämt på Friends Arena.

Som vanligt så kommer flera svenskar att finnas med på startlinjen i denna tävling. Här kör man om världscups-poäng. När alla Grand Prixs för 2017 är färdiga så har vi en världsmästare i Speedway.

Just nu toppas den lista av Jason Doyle från Australien. Han jagas av flera stora förare, där bland annat Fredrik Lindgren som just nu ligger på en femteplats i världscupen i Speedway.

Andra stora nationer när det kommer till eliten inom Speedway är t.ex. Polen, Australien, England, Danmark och Slovakien. Därifrån har det fostras flera skickliga förare som gör sporten bara större och större.

I Sverige har man flera lag som valt roliga lagnamn. Där bland annat finns Rospiggarna, Piraterna och Dackarna.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar