Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 dec, 2016

Sista matcherna i Europa Leagues gruppspel 2016/17

En turnering som varje år skugga Champions League är den andra europeiska turneringen för klubblag – Europa League.

Inför Europa Leagues sista matcher i gruppspelet så kollar vi läget i tabellerna, och ger dig full koll på förutsättningarna inför Europa League slutspelet.

Vilka lag tror du kommer gå vidare till slutspelet? Tror du dig ha svaret på den frågan, så kan du vinna en stor hacka. Se till att du redan innan matcherna i Europa League har spelat på vilka lag du tror vinner, och tar sig vidare.

europa league logo

Viktiga matcher i Europa League

Om vi kollar till gruppspelen i skrivande stund, så hittar vi flera intressant och jämna grupper i Europa League 2016/2017.

Det lider med andra ord brist på spännande matcher i Europa League under de sista gruppspelsmatcherna.

Grupp A

Främst intressant är ”dödens grupp” – Grupp A.

  • Zorja Luhansk – Manchester United (Man United måste vinna för säkert avancemang i Europa League)
  • Feyennoord – Fenerbache (Feyenoord måste vinna för att gå om Manchester United, alternativt vinna med mer än 3 mål för att gå om Fenerbache)

Den match som kanske allra flest väljer att streama från Europa League är matchen med Manchester United. Manchester United måste vinna på bortaplan mot Zorja Luhansk för att säkert kvalificera sig till slutspel.

Samtidigt måste Feyenoord vinna på hemmaplan mot Fenerbache för att gå om Manchester United. De kan även peta ner Fenerbache om de lyckas göra flera mål på hemmaplan.

1 Fenerbahçe 5 3 1 1 7 6 +1 10
2 Manchester United 5 3 0 2 10 4 +6 9
3 Feyenoord 5 2 1 2 3 6 −3 7
4 Zorja Luhansk 5 0 2 3 2 6 −4 2

Grupp G

  • Standard Liege – Ajax (Standard Liege måste vinna för att ha chans till slutspel)
  • Panathinaikos – Celta Vigo (Celta Vigo måste vinna för att ha chans till slutspel)

Celta Vigo och Standard Liege ligger nu väldigt nära varandra i Europa Leagues grupp G. Även om båda lagen vinner, så är ingen säker. Det gäller nämligen först och främst att vinna matchen, och därefter fokusera på målskillnaden.

Just nu har Standard Liege fördel av ett mål mer än Celta Vigo

1 Ajax 5 4 1 0 10 5 +5 13
2 Standard Liège 5 1 3 1 7 5 +2 6
3 Celta Vigo 5 1 3 1 8 7 +1 6
4 Panathinaikos 5 0 1 4 3 11 −8 1

Grupp K

  • Southampton – Hapoel Be’er Sheva (Ödesmatch – vinnaren här kommer att kvalificera sig vidare till Europa League slutspel)

Det blir en direkt avgörande match mellan Southampton och Hapoel Be’er Sheva. Just nu skulle Southampton gå vidare från gruppen vid ett oavgjort resultat.

1 Sparta Prag 5 4 0 1 7 4 +3 12
2 Southampton 5 2 1 2 5 3 +2 7
3 Hapoel Be’er Sheva 5 2 1 2 5 5 0 7
4 Inter 5 1 0 4 5 10 −5 3

Grupp L

Hela gruppen ligger helt öppen, och alla lag kan ta sig vidare. En jämnare grupp går knappt att få inför den avslutande omgången.

  • Villareal – Steaua Bukarest (Vinnaren i matchen har en stor chans att gå vidare, men inget är säkert)
  • Osmanlispor – FC Zurich (Osmanlispor går vidare vid vinst, men FC Zurich har goda chanser till avancemang om de skulle ta tre poäng)

Det kommer handla om att vinna sin match, och göra tillräckligt många mål för att hålla sina konkurrenter borta. Matcherna spelas samtidigt, och det lär bli oerhört spännande in till de sista minuterna.

1 Osmanlıspor 5 2 1 2 8 7 +1 7
2 Villarreal 5 1 3 1 7 7 0 6
3 Steaua Bukarest 5 1 3 1 4 5 −1 6
4 Zürich 5 1 3 1 5 5 0 6

live stream europa league

Se Europa League via stream

För dig som är intresserad av att följa dramat i Europa League live så finns det hjälp. Vi tipsar ofta om vart du kan se fotboll på nätet lagligt, och utan kostnad.

Vi tror att vår sida om Europa League streams & TV kan hjälpa dig att hitta rätt. Vi har mycket stora förhoppningar på att Europa Leagues sista matcher i gruppspelet kan bli riktigt intressanta. Därför kommer åtminstone vi vara förbereda med en bra live stream utan reklam.

Vi rekommenderar dig att göra detsamma, och se till att du redan nu är redo för all dramatik i Europa League.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar