Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 3 maj, 2017

Sidney Crosby har drabbats av ny hjärnskakning

Det var i match tre mot Washington Capitals som Crosby fick en cross-checking i huvudet av försvararen och förre lagkamraten Matt Niskanen. Ser man på bilderna från händelsen ser det ut att vara oavsiktligt från Niskanens sida något som all annan media helt och hållet verkar ha missat. Panelen i Aftonbladet TV, som också är helt okunnig, får det att låta som om Niskanen siktar in sig på huvudet.

Ser man på repriserna i slow motion är det omöjligt att uppfatta hur snabbt det går ute på isen. Ser man klippet i vanlig hastighet ser man tydligt hur Crosby skär Niskanens åklinje och därför blir det en kollision. Av ren reflex lyfter Niskanen upp klubban i sin egen bröst höjd för att ta emot Crosby. Olyckligt så får han en slashing av Ovechkin i situationen innan och tappar balansen. När kollisonen sker mäter crosby cirka 1-1,2 meter över isen vilket gör att klubban från Niskanen träffar honom rakt i huvudet.

Niskanen Crosby

Orosmolnet över Crosby

Det råder inga tvivel om att Crosbys största akilleshäl är hjärnskakningar. Han missade 41 matcher säsongen 10/11 och 60 matcher säsongen efter på grund av olyckliga smällar mot huvudet. Om han drabbas av en till väldigt allvarlig huvudsmäll är det en fråga om han ens kan fortsätta spela mer hockey. Då möter han samma öde som legendaren Eric Lindros som tyvärr drabbades av många hjärnskakningar.

Som tur är i detta fallet verkar det röra sig om en lätt hjärnskakning vilket får Pittsburghfansen att känna sig lite lugnare. Hur länge han blir borta är väldigt svårt att säga men källor säger att Crosby är väldigt positiv och optimistisk. Han är givetvis lagets viktigaste spelare och det kommer bli tufft för laget om han inte kommer tillbaka.

Crosby hjärnskakning

Pittsburgh förlorade inte bara Crosby

Det var mer än en förlust i match tre inför ett kokande PPG Paints Arena. Matchen slutade 3-2 till gästande Washington efter att nyförvärvet Kevin Shattenkirk sköt det avgörande målet i övertid. Det såg länge ut som att Washington skulle vinna efter att laget gjort 2-0 i den tredje perioden. Men Pittsburgh lyckades få in ett reduceringsmål med bara två minuter kvar för att en minut senare lyckas kvittera.

Tre minuter in i övertiden tog Shattenkirk in pucken i banan längs med offensiva blå. Pittsburghförsvararen gick ner på knä för att täcka i ett tidigt skede och hann inte med i förflyttningen. Det öppnade upp slottet för Shattenkirk som pricksköt in pucken jämte Fleurys högra stolpe. 2-1 i matcher och nästa spelas 01.30 natten till torsdag.