Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 jan, 2017

Semifinaler i Afrikanska mästerskapen

Resan till en semifinal i de afrikanska mästerskapen har inte blivit en dans på rosor. Vi har sett flera stora lag åkt ur redan efter gruppspel, samtidigt som flera lag har överraskat positivt.

Vi kollar till vilka matcher som kommer att spelas, vart de sänds på TV eller live streams, och under vilka tider som matcherna spelas. Vi tipsar dig snabbt vidare till afrikanska mästerskapen TV.

Se matcher i semifinalerna

De lag som har lyckats ta sig till semifinaler i de afrikanska mästerskapen är både favoriter och överraskningar. Det är t.ex. inte många som hade tippat på att Burkina Faso skulle ta sig vidare från sin grupp, och sedan slå ut Tunisien i kvartsfinal.

Mer väntade landslag som lyckats ta sig vidare till semifinalerna är Egypten och Ghana. Enligt odds så är det dessa två lag som har störst chans att stå i en stundande final.

Nedan hittar du de matcher som kommer att spelas under den 1/2, och 2/2.

  • Burkina Faso – Egypten

Matchen startar 20:00, den 1 februari 2017. Du kan streama matchen hos bet365!

  • Kamerun – Ghana

Matchen startar 20:00, den 2 februari 2017. Du kan streama matchen hos bet365!

Det råder fortfarande en stor hype kring de afrikanska mästerskapen 2017, som nu bara stiger i intresse världen över. Det råder inget tvivel på att mästerskapet hittills varit en stor succé, och har återigen skänk stor glädje, och sammanhållning i Afrika.

Tippa på vinnare!

Om du letar efter någon form av speltips från oss inför matcherna i semifinalerna. Då har vi tagit fram vinnare från dessa två matcher, för att då tippa landslagen som tar sig till final.

Vi tror dessvärre att Burkina Fasos resa är slut efter matchen mot Egypten. Laget har haft en fin turnering kontra dess förutsättningar. Egypten är ett mycket starkt lag som känns alldeles för säkra för att slarva bort en match i semifinalen.

I den andra matchen så tror vi att Kamerun lyckas besegra Ghana, och därmed bli det andra finallaget i de afrikanska mästerskapen.

  • Vi tippar finallagen: Egypten – Kamerun

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar