Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 25 jul, 2017

Sarah Sjöström historisk efter gårdagens VM-guld

En drömstart under VM i simning för Sarah Sjöström som har på två dagar tagit slagit världsrekord och tagit ett guld. Det var hennes fjärde guld på distansen 100 meter fjärilssim. Något som gör henne historisk då hon är den första kvinnan någonsin att stå för en sådan prestation.

Även om det var ganska väntat att hon skulle ta guldet i sin bästa disciplin gör inte prestationen mindre beundransvärd. Beröm, applåder och rosor har kastats över svenskan från alla världens hörn under gårdagen och idag.

Sarah Sjöström efter världsrekord

Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare genom alla tider

Sjöström har tagit över 50 medaljer i internationella sammanhang och är den första svenska kvinnan att någonsin ta ett OS-guld i simning. Allt detta trots att hon bara är 23 år gammal. Hennes karriär kommer man kunna läsa om i historieböckerna en lång tid framöver.

VM simning i Budapest har bara pågått i två dagar för Sjöström och redan är den mediala hypen så pass stor. Kanske är det de som kommer göra det möjligt att orka med fyra guld under veckan. Allt är möjligt när Sarah Sjöström dyker ner i simbassängen.

Sim-VM i Budapest under veckan

Det går att följa VM i simning via live stream som dessutom är helt kostnadsfri. I vår guide hittar du även tiderna där Sarah Sjöström kommer att ha chansen att bärga ytterligare guldmedaljer.

Det finns även fler simmare än Sjöström att följa, Michelle Coleman är en av de mest intressanta att följa utöver Sjöström. Coleman simmar VM-semifinal i 200 meter frisim på tisdag kväll. Även om hon inte övertygade i försöken har hon mycket kvar att ge.

Siktet är inställt på medalj för Coleman som har jobbat mycket med hennes svaghet, andningen. Tillsammans med sin tränare Johan Wallberg har dom gjort upp en plan som förhoppningsvis ska leda till en medalj för Michelle Coleman.

Sjöström plaskar i lycka efter VM guldet

Följ Sim-VM via live stream

Det är enkelt och helt att följa Sim-VM via live stream. Det är SVT som äger rättigheterna och sänder både på TV och online. Som alltid när SVT håller i sändningarna kan man förvänta sig hög kvalitet på studio, kommentatorer och experter.

Det bästa med allt när SVT sänder via live stream är att det är helt fritt från reklam, förutom den som syns runt om i arenan då givetvis. Förvänta er en förstklassig och spännande live stream på Sim-VM 2017.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar