Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 sep, 2017

Saman Ghoddos väljer Iran före Sveriges landslag

Då var det klart. Saman Ghoddos, till vardags i Östersunds FK har valt bort det svenska landslaget. Istället kommer han att reprensentera Iran.

Många höll tummarna ändå in till slutet att Saman Ghoddos skulle välja Sverige före Iran, men så blev det inte.

Enligt Saman Ghoddos själv så ska valet ha varit mycket svårt. Han beskriver det själv som det svåraste valet i sitt liv, samt att han haft stor beslutsångest över att välja landslag.

ghoddos i svenska landslaget

Bojkottar Sverige

Tidigare så har Saman Ghoddos spelat i det svenska landslaget. Han var ett av de namn som fanns med under januariturneringen tidigare i år.

Erbjudandet från Iran kom innan Saman Ghoddos spelade en tävlingsmatch i den svenska landslagströjan. Vilket innebär att han hade möjligheten att välja Iran där han även är medborgare i.

Det står nu klart att anfallaren i Östersunds FK nu valt Iran. Det glädjer självklart fotbollssupportrar i Iran, men här i Sverige togs beslutet emot med samma glädje.

Att ha Saman Ghoddos som ett val i landslaget är en stor fördel. Den tillsynes unga anfallaren kommer ha lång tid på sig att blomma ut till sin fulla potiential. Vilket kanske hade kunnat hjälp Sveriges landslag i turneringar eller kval.

Janne Andersson är kanske den svensk som är allra mest besviken på det beslut som Saman Ghoddos valt att göra. Janne Andersson höll länge en plats åt Saman Ghoddos. Han respekterade anfallarens önskan om att få mer betänketid, men det hjälpte föga.

sweden vs luxemburg

Sverige står inför Luxemburg

Nästa match som Sverige kommer att spela i sitt VM-kval är den 7 oktober. Motståndet kommer vara i form av Luxemburg. Denna match kommer vara superviktig för det svenska landslaget.

De har inte råd med att förlora några poäng alls mot Luxemburg. Därför är det bara seger som är accepterat av det svenska folket, och Janne Andersson.

Du kan läsa om Sveriges trupp mot Luxemburg & Holland. Janne Andersson släppte i denna vecka de spelare som kommer finnas med. Där hittar du alla spelare som han kan välja att slänga in i matcherna mot Luxemburg och Holland.

Där kommer du tyvärr inte kunna hitta Saman Ghoddos som nu valt Iran före Sverige.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar