Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 aug, 2017

Så blev straffet för Therese Johaug – Missar OS

Idag fick Therese Johaug sin slutliga dom från CAS (domstolen för mål som detta). Det står nu klart att den norske skidåkerskan missar OS. Avstängningen som Cas väljer att ge henne kommer sträcka sig under 18 månader.

I domen så skriver Cas att Thersese Johaug inte varit tillräcklig uppmärksam på vilka preparat eller läkemedel som hon använt sig av.

Det är inte bara OS som Therese Johaug kommer att missa. Även världscupen i skidor är borta för Therese Joahugs del.

avstängning terese johaug

Avstäningen

18 månaders avstängning väntar nu för norskan. Ett tungt beslut för alla skidfantaster i Norge såklart.

Däremot så har Therese Johaug meddelat att detta inte är slutet för hennes karriär. Hon tänker att använda all negativ energi som kommit ut från detta för att ladda om.

Det finns självklart många delade åsikter kring den avstängning som nu Therese Johaug nu fått.

I Norge tycker man självklart att straffet är väldigt hårt, då man hoppades på att stjärnan skulle få en plays med till vinter OS i Pyeongchang.

I Sverige så är kritiken mer hård mot Therese Johaug. Många i sverige menar på att det är ett korrekt beslut då man inte kan slarva med dopningspreparat. Kanske ligger det även en liten avundsjuka som gror bland alla svenskar.

Det lär bli mer debatt och diskussioner kring om straffet som terese Johaug fått från CAS. Det kommer däremot bli svårt för skidstjärnan att överklaga beslutet som gets.

Med absolut största sannolikhet kommer därför Therese Johaug inte medverka i OS 2018.

os logo 2018

Historian med Terese Johaug

Det hela startade med att Terese Johaug ska haft problem med torra läppar. Läkaren för det norska skidlandslaget tog då fram en salva. Det kom senare fram att salvan innehöll otillåtna ingredienser för elitidrottare.

Hon testade därför positivt i ett dopningstest, och skandalen var ett faktum.

En del trodde att Johaug skulle klara sig ganska lindrigt då hon fick stöd från många inom skidvärlden. Däremot fick hon också möta en del kritik. Inte minst från Jocob Hård som är en av sveriges bästa sportkommentatorer.

Sedan låg allt i Cas händer som skulle bedöma straffet för Terese Johaug.

Straffet blev hårt, men ändå rättvist. Ett missat OS och en hel säsong i världscupen är ett faktum för norskan.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar