Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 13 jul, 2017

Robin Söderling gör comeback i tennisvärlden

Sverige har inte haft särskilt stora framgångar internationellt i tennis sedan Robin Söderling bestämde sig för att lägga racket på hyllan. Men två unga killar, som också råkar vara bröder, har gett framtiden lite hopp och med rätt utveckling kan de ta stora kliv i sina karriärer.

Bröderna heter Elias och Mikael Ymer. Den förstnämnda och också äldsta brodern har spelat på touren utan tränare de senaste månaderna. Något som har saknats för att Elias ska få en bra feedback och tips kring sitt utvecklande. Och vem passar inte bättre som tränare än Robin Söderling?

Robin Söderling knyter näven på gruset

Robin Söderling och Elias Ymer har setts träna ihop

21-åringen har setts ihop med Robin Söderling under dagarna. Swedish Open i Båstad drar snart drar igång och det är också där de setts ihop. De har även setts jobba tillsammans för ungefär en månad sedan. Ingen av de två parterna har dock bekräftat ryktet angående deras samarbete mer än att de tränar tillsammans.

Robin Söderling såg ut att trivas under matchen där Ymer slog motståndaren Carl Söderlund i öppningsrundan. Förhoppningsvis stämmer ryktena då Robin Söderling har med all säkerhet mycket att tillföra.

Söderling var som bäst rankad fyra i världen och vann totalt 10 titlar i sin karriär. Ett samarbete med Elias Ymer hade därför varit väldigt nyttigt för den unge tennistalangen.

Elias Ymer slår ett slag

Tennis att följa denna veckan

Wimbledon är i full gång och herrarna spelar sina semifinaler imorgon med start 14.00. Världsstjärnorna Andy Murray och Novak Djokovic åkte överraskande ut i kvartsfinalerna. Det största namnet som är kvar är Roger Federer och han väntas kamma hem sin åttonde Wimbledon-titel i år. En bedrift som skulle bli historisk då Federer skulle vara den ende som vunnit åtta Wimbledon-titlar.

Är du intresserad av att följa Wimbledons semifinaler via live stream kan du läsa mer om hur du går tillväga här på sportal. Det är enkelt att komma igång och det går snabbt att hitta en bra live stream där du kan se Wimbledon via live stream i hög kvalitet.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar