Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 apr, 2018

Rivaldo: ”Om Neymar går dit kan han bli bäst i världen”

Neymar lämnade FC Barcelona för Paris Saint-Germain förra sommaren, men ryktas redan bort från klubben. Rivaldo tycker sig veta vilken klubb som skulle passa Neymar bäst.

Neymar skrev på för FC Barcelona sommaren 2013, och blev med sina tekniska konstnummer och vägvinnande mål omedelbart en favorit hos fansen.

Klubben såg Neymar som den spelaren som på sikt skulle kunna ersätta Lionel Messi, men Neymar ville annorlunda. Förra sommaren skrev han på för Paris Saint-Germain, med motiveringen att han ville ha en ny utmaning.

Neymars första säsong i PSG har innehållit både framgångar och bakslag. Den franska ligan och ligacupen har man redan vunnit, och snart spelar man final i Coupe de France (mot Les Herbiers från tredjeligan!).

Däremot blev det uttåg ur Champions League redan i åttondelsfinalen, och de senaste två månaderna har Neymar tillbringat utanför planen på grund av en stukad fotled.

Uppges trivas illa i Paris

Det har genom säsongen läckt ut mycket uppgifter om att Neymar sägs trivas illa i sin nya klubb. Han ska ha hamnat i kontrovers med lagkamraten Edinson Cavani, och det har under säsongen varit tydligt att PSG:s fans föredrar Cavani framför Neymar.

Det sägs även att Neymar valde att flytta till PSG som en språngbräda för att senare kunna gå till Real Madrid, då det ej vore möjligt med en direktövergång från ”Barca” till Real.

Just Real Madrid är en klubb som skulle passa Neymar perfekt, anser den förre storstjärnan Rivaldo. I en intervju med brasilianska Globo Esporte säger Rivaldo följande:

– Jag har sagt till honom att han kan bli bäst i världen. Men jag tror inte det händer om han stannar i PSG. Han behöver lämna PSG. Han borde gå till någon av de fyra stora ligorna (spanska, engelska, italienska, tyska), och det som skulle vara allra bäst för honom vore Real Madrid.

– Vad jag fått veta från folk jag känner så har Neymar en möjlighet att spela i Real Madrid, och i så fall så kan han bli bäst i världen, säger Rivaldo.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar