Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 aug, 2017

Östersunds FK föll mot PAOK – Se höjdpunkter från matchen

Igår var det dags för Östersunds FK att spela sin första play-off match mot PAOK. Matchen slutade med en förväntad vinst för PAOK med resultatet 3-1.

Vi kommer här att samla highlights och höjdpunkter till matchen. Detta så du som missade Europa League-matchen ska få en chans att se hur matchbilden ungefär såg ut.

En förlust är alltid en förlust, men visst kunde det gått värre. Att få med sig ett mål på bortaplan kan visa sig vara mycket viktig inför att returmötet mellan lagen ska spelas.

Matchsammanfattning & highlights

Att kräva en vinst för Östersunds FK i den första play-off matchen i Europa League vore lite att ta i. PAOK är långt ifrån ett svagt lag. Inte minst när de får chansen att spela på sin hemmaarena i Grekland.

Därför är det ganska förväntat att PAOK vann matchen. Däremot gjorde Östersund ett mål genom Brwa Nouri. Detta målet gav Östersunds FK en 0-1, och en relativt tidig ledning.

Många i Östersund hade då hoppet uppe om att kunna spela hem matchen, och koppla greppet om matchserien lagen skapat.

Däremot räckte inte Östersund hela vägen utan såg sig släppa in tre raka mål. Absolut surast mål kom i den 88:e minuten, då PAOK blev tilldömda en straff. Det målet kan ha stor betydelse inför returmötet som väntar den 24 augusti.

Streama ÖFK – PAOK i returmötet!

publiken hejar på öfk

Östersunds chanser att gå vidare till Europa League

Fotbollslaget Östersunds FK har överträffat sig själva i detta årets europaspel. Med mycket knappa resurser i jämförelse med andra lag så har Östersunds FK gjort det hittils mycket bra. De har visat upp ett gott självförtroende som garanterat har hjälp de framåt i kvalet.

Det är inte minst den lilla matchserien mot Galatasaray som folk minns. Att som en liten klubb som Östersund ens ska ha en suck mot Galatasaray är det inte många som trodde på förhand.

Nu har de ställts mot ett annat europeiskt storlag. Detta lag är PAOK från Grekland.

Frågan är nu vilka chanser som Östersunds FK har att vinna med minst 2-0 i returmötet. Till sin fördel så har de nu fans i ryggen, spelar matchen på konstgräs, och sitt norrländska klimat. Kanske är det en stor fördel som Östersund kan utnyttja, och till slut ta platsen till Europa League.

Vi tror faktiskt att Östersunds FK har en mycket bättre chans att gå vidare till Europa League än vad de flesta andra tror.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar