Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 13 sep, 2017

Östersunds FK åker till Ukraina med ca 40 supportrar

Det har stått klart sedan en tid tillbaka att Östersunds FK kommer att spela i Europa League. Deras första motstånd kommer att bli Zorya Luhansk från Ukraina. Matchen spelas på bortplan, vilket innebär att publiken som håller på ÖFK kommer bli reducerad.

Efter att varit i kontakt med Östersunds FK så har vi fått information om att omkring 40 supportrar för ÖFK kommer finnas på plats i Ukraina.

Den publiksiffran är självklart inte bra, men inte heller oväntad. En match mitt i veckan i det turistskygga landet Ukraina lockar inte många supportrar att lämna Jämtland.

ghoodos bästa spelare östersund

ÖFK – Bäst på hemmaplan

Att inte ha en speciellt stor publik i ryggen när man spelar viktiga fotbollsmatcher är ingen fördel. Däremot så kommer spelarna antagligen uppskatta den lilla hjälp som de kan få från de totalt 40 supportrar som planerar att åka ner.

Östersunds FK behöver idag all hjälp de kan få för att klara sig bra i Europa League. Matchen mot Zorya Luhansk kommer förhoppningsvis bli en jämn match. Dock skulle vi nog ljuga om vi inte håller med om att Zorya Luhansk hålls som favoriter i matchen.

Att Östersunds Fk skulle åka till Ukraina och få med sig poäng är inte speciellt troligt, men heller inte omöjligt. Östersund har i tidigare Europa League sammanhang visat upp sin bästa sida.

Bättre förutsättningar för att Östersunds FK ska vinna matcher i Europa League är när de spelar på sin hemmaarena. Den är försedd med konstgräs, vilket tidigare har visat sig ställa till för lag i Europa. Fråga bara Galatasaray från Turkiet eller PAOK från Grekland.

De supportrar till ÖFK som inte kommer att åka med till Ukraina för att se matchen live kommer säkert hitta andra knep för att se matchen.

Med största sannolikhet så kommer många söka efter att sända Östersund FK – Zorya Luhansk på TV & live stream.

Det finns då gott om hjälp för dig som vill streama Europa League matcher. Kolla gärna in våra tips för att se om det är något för dig.

euro league logo

Kan ÖFK ta sig vidare till finalspel?

Att Östersund har tagit sig vidare till Europa League är en skräll i sig. Att de sedan skulle klara av gruppspelet, och ta sig vidare till finalspelet anses inte som troligt.

Är det en sak som vi har lärt oss vid det här laget är att vi inte ska underskatta Östersunds FK. Vi vet att laget håller en mycket hög moral, och har flera spelare i storform just nu.

Du kan själv se vilka lag som kommer stå som motstånd till ÖFK i deras grupp. Kolla då in vår artikel där du kan se Östersunds grupp i Europa League.

Där ser vi att de är framförallt ett lag som kommer bli svårt för ÖFK att slå. Det väntar nu mer inga lätta matcher, utan det gäller att ÖFK ger 100 % för att kunna ha chansen att fortsätta spela i Europa League 2017/18.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar