Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 sep, 2017

Östersund – Hertha Berlin: Höjdpunkter & gruppen just nu

Igår vann Östersunds FK överraskande mot Hertha Berlin. Det innebär att de fortsätter att överraska hela fotbollen i Sverige och i Europa. Höjdpunkter och målen från matchen har vi samlat här.

Vi ger dig även en blick över tabellen som just nu Östersund leder Nu ställer sig många frågan, kan laget verkligen nå finalspel i Europa League.

Vi kan inte tänka oss att Östersunds FK skulle kunna ha en bättre start i Europa Leaue än de haft. Två vinster mot både Hertha Berlin och Zorya Luhansk är verkligen en smakstart för laget från Jämtland.

Mål & highlights

Självklart så valde vi på Sportal att streama Europa League igår. Vi hann då se många farliga målchanser, mål och andra höjdpunkter från ÖFK – Hertha Berlin.

Matchen slutade 1-0, vilket bara bjöd på ett mål inne på den frostiga Jämtkraft Arena. Målet i matchen gjordes av Nouri. Detta efter att Hertha Berlin hade orsakat en straff genom att tagit bollen med hands.

Straffsitautionen vara inte mycket att diskutera, och det var heller inte avslutet. Nouri satte iskallt staffen mitt i Hertha Berlins mål efter att ha väntat ut målvakten.

Östersunds FK stod för flera höjdpunkter från matchen. De var inte på något sätt utspelade även om Hertha Berlin hade flera målchanser i både andra, och första halvlek.

Segertåget i Östersund rullar nu vidare, och nästa match spelas mot Ahletic Bilbao. Det kommer bli en hårdare match än mot Hertha Berlin om vi jämför spelartrupper.

Frågan är bara hur spanjorna ska kunna stoppa de obesegrade Östersunds FK?

tabell grupp j öfk

Östersunds grupp & tabell just nu

Som vi tidigare nämnde så kunde Östersunds FK få en bättre start. Två vinster har de inkasserat. Detta samtidigt som andra matcher i deras grupp verkar går till ÖFKs fördel.

Athletic Bilbao förlorade samtidigt mot Zorya Luhansk igår. Vilket innebär att de nu bottnar i den tabell som finns i Östersunds grupp i Europa League just nu.

Dessutom har Hertha Berlin, som borde vara åtminstone topp 2 i gruppen endast tagit en enda poäng på två matcher.

I skrivande stund så är det Östersunds FK som dominerar gruppen i Europa League. Frågan är bara hur länge jublet i Jämtland kommer att hålla i sig.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar