Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 30 jan, 2019

Ole Gunnar Solskjaer: ”Det handlar om oss”

Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjaer har bjudit Old Trafford på en show, och har gett hela fotbollsvärlden något att begrunda. Efter hans ankomst är den tillfällige tränaren obesegrad på nio matcher i rad. Men frågan som återstår är om han får stanna.

Nu har nio matcher spelats och förvånansvärt spelar Manchester United mycket bättre än vad de gjorde under ”tråkiga” Jose Mourinho. Nytt hopp, det är vad jag tror spelarna fick.

Till min förvåning, och nyfikenhet, satt jag och sökte runt på Ole, kollade på hans första intervju vars ord gjorde att jag insåg vilken insiktsfull tränare han verkligen är. Med vidöppna ögon, och ett ödmjukt manér säger norrmannen följande:

”Vi har ett fantastiskt lag, det är unga spelare, och de har kvalité. Jag har lite koll på de andra lagen, men det handlar inte om motståndarna, det handlar om oss, det handlar om Manchester United. Vi vill se vad spelarna kan göra. Spelarna ska kunna uttrycka sig (på plan) och först när vi vet vad vi är kapabla till kan vi börja fokusera på motståndarna självklart”.

Att ge alla en chans från start i tider av kris för Manchester United är modigt måste jag säga.

Man menar att Ole Gunnar Solskjaer spelar ”The United Way” likt det Sir Alex Ferguson spelade under sin tid som tränare hos Manchester United. Den har visat sig fungera och verka passa spelarnas preferenser.

Naturligtvis har tanken om att låta Ole bli en permanent tränare uppkommit. Efter den briljanta insatsen tror jag det blir svårt att hitta någon som uppfyller både fansens och spelarnas önskningar i en tid då de bästa tränarna är paxade.

Det återstår att se om Ole Gunnar Solskjaer får vara kvar i Manchester United, och bygger självfallet på förtroende. Kan man lita på Ole Gunnar Solskjaer eller en tränare som har åratal av erfarenhet som tränare? Det är frågan som behöver svaras härnäst.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar