Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 11 maj, 2017

ÖIS – GAIS: Live stream till derbyt

Det är dags för ett härlgt derby i Superettan i Göteborg. GAIS står som gästande lag på sin hemmaplan mot ÖIS på Gamla Ullevi. De ligger inte bara nära varandra rent geografiskt, utan även i tabellen. På sex matcher har ÖIS tagit åtta poäng och GAIS lika många. Det ÖIS haft problem med är det defensiva spelet och de har släppt in flest mål av samtliga lag, 14 stycken.

Matchen börjar 19.00 och vill du följa ÖIS – GAIS på live stream gör du det via Cmore. Cmore erbjuder stream på matcher i Superettan.

GAIS - ÖIS live stream derby

Såhär gör du för att följa ÖIS – GAIS på stream

För att kunna se matchen på live stream krävs det att du har ett konto på Cmore. Sedan har du tillgång till massvis av sport, dock är det inte live strem utan det kostar pengar varje månad.

  • Klicka dig på Cmore.
  • Skapa ett nytt konto.
  • Sök bland flera matcher och olika sporter.

Fördelen med att se på live stream via Cmore är att det alltid är bra kvalité och att man givetvis slipper störande reklampauser.

Derby med mycket känslor

Mellan ÖIS – GAIS har det alltid varit mycket känslor involverat när lagen har spelat mot varandra. Och även om det är tidigt i serien är det alltid mer än bara tre poäng på spel i ett derby. Matchens odds är väldigt jämna och det är en match där inget lag egentligen är favoriter. Båda kommer gå stenhårt för att vinna.

GAIS har vunnit sex derbyn mot ÖIS sedan 1990 mot ÖIS två segrar. Sett till statistiken är det fördel för GAIS men med tanke på hur inledningen sett ut är det två lag som presterat rätt lika resultatmässigt. ÖIS har haft lite djupare dalar men har snabbt återhämtat sig lagom till nästkommande match.

ÖIS - GAIS Derby

Både GAIS & ÖIS är två klassiska lag

Båda lagen grundades i slutet på 1800-talet och är några av de mest klassiska klubblag i hela Sverige. Båda två siktar även att gå upp i Allsvenskan och bli etablerade lag där. GAIS har satt en målsättning att ta sig upp inom tre år medans ÖIS inte har satt ett specifikt datum. Självklart har de båda klubbarna en bit kvar att jobba på innan de utmanar toppen av Superettan.

Efter sex omgångar ligger de på nionde respektive tionde plats av 16 lag i Superettan. Båda har två vinster, två oavgjorda och två förluster. Skulle kvällens match inte sluta oavgjord kommer något av de två lagen att klättra flera placeringar.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar